sokolata-zesti-tropoi-sintages-rofimata-eisaimonadikigr

Ζεστή σοκολάτα με 5 τρόπους

Η ζεστή σοκολάτα που ζεσταίνει τη καρδιά μας, με 5 διαφορετικούς τρόπους. Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις ζεστή σοκολάτα με 5 τρόπους .

 

 

Τελείωσε το καλοκαίρι και σιγά σιγά πλησιάζει ο αγαπημένος μας χειμώνας. Με τα κρύα του, το χουχούλιασμα στη κουβέρτα, τα πουλόβερ, τα Χριστούγεννα και άλλα τόσα πράγματα που μας τον κάνουν αγαπητό και ονειρεμένο.

Και τι πάει καλύτερα με τα κρύα; Η ζεστή σοκολάτα φυσικά. Έλα μαζί μου να ταξιδέψουμε στη γλυκιά γεύση της και στα ποικίλα αρώματα της που μας συντροφεύουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις ζεστή σοκολάτα με 5 τρόπους .

 

 

Ζεστή σοκολάτα με 5 τρόπους

zesti-sokolata-sintages-pente-tropoi-diatrofi-eisaimonadikigr



 

 

Τρόπος 1ος

Ο πρώτος τρόπος για να φτιάξεις ζεστή σοκολάτα είναι και ο πιο εύκολος. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα μπρίκι, 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη, ένα ποτήρι γάλα και ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκιά τη προτιμάς.

Βάλε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη μέσα στο μπρίκι και βάλε το να βράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ύστερα πρόσθεσε και τη σοκολάτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά. Έτοιμη η σοκολάτα μας.

 

 

Τρόπος 2ος

Για τον δεύτερο τρόπο θα χρειαστείς ένα Μπεν Μαρί, 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή μαύρη, ένα ποτήρι γάλα πλήρες και ελάχιστη κανέλα.

Φτιάξε ένα χειροποίητο Μπεν Μαρί (μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό ζεστό και άλλη μία μικρότερη από πάνω της) και βάλε μέσα τη σοκολάτα. Ανακάτευε μέχρι να λιώσει τελείως, απέσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα σιγά σιγά το γάλα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ένα και έτοιμη η σοκολάτα. Αν θέλεις στόλισε τη με κανέλα.

 

Για περισσότερες νόστιμα ροφήματα πάτα εδώ

 

 

Τρόπος 3ος

Για αυτόν τον τρόπο θα χρειαστείς, μία άσπρη σοκολάτα, 200 γραμμάρια σαντιγί, ένα ποτήρι γάλα πλήρες, μία βανίλια ή μία κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι.

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανε τα ανακατεύοντας για δέκα λεπτά. Σέρβιρε σε μία όμορφη κούπα και βάλε από πάνω λίγη σαντιγί αν έχει μείνει. Έτοιμη η σοκολάτα μας.

zesti-sokolata-tropoi-kouzina-rofimata-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Τρόπος 4ος

Αυτός ο τρόπος μοιάζει με τον δεύτερο, ωστόσο είναι μία όμορφη παραλλαγή. Θα χρειαστείς τα ίδια υλικά με τον δεύτερο τρόπο, με τη διαφορά ότι δεν θα χρειαστείς Μπεν Μαρί, αλλά απλά ένα κατσαρολάκι.

Βάλε μέσα στο κατσαρολάκι το γάλα και αφού ζεσταθεί, ρίξε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει. Σέρβιρε με σαντιγί, μπισκότα και τα αγαπημένα σου γλυκά.

 

 

Τρόπος 5ος

Ο τελευταίος τρόπος είναι πολύ πρωτοποριακός και θα τον λατρέψεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μεγάλη κουταλιά nutella ή merenda ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Αφού ζεστάνεις το γάλα, βάλε το σε ένα ποτήρι και βύθισε μέσα τη κουταλιά της merenda-nutella. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο ζεστό γάλα.

 

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr