sokolata-troufes-troufakia-me-portokali-glika-eisaimonadikigr

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι

Τα πιο νόστιμα τρουφάκια σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι, σε περιμένουν να τα απολαύσεις. Η ξεχωριστή γεύση τους θα σε τρελάνει.

 

Πεντανόστιμα τρουφάκια σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι

sokolatenia-troufakia-me-portokali-geuseis-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τα τρουφάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι εύκολα, γρήγορα και φυσικά πολύ νόστιμα. Όταν έχω την ευκαιρία, πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και παραλλαγές τους και πάντα βρίσκω τρόπο να αναδείξω τη γεύση τους.

Μία από αυτές τις παραλλαγές είναι τα συγκεκριμένα τρουφάκια με γεύση πορτοκάλι που τα δοκίμασα λόγω γιορτών και τα λάτρεψαν όλοι.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ τρουφάκια σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τα τρουφάκια:

  • 1 συσκευασία τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια καρύδια σπασμένα

 

 

 

Για το σιρόπι:

  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

troufakia-sokolatas-me-geusi-portokali-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα ξεκινήσουμε με τα τρουφάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και αφού στύψεις καλά το πορτοκάλι, πρόσθεσε το και αυτό μέσα, μαζί με το πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Φρόντισε να πλύνεις καλά το πορτοκάλι, πριν το βάλεις μέσα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Άσε το σιρόπι να βράσει 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο άφησε το στην άκρη να παγώσει και συνέχισε με τα τρουφάκια.

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, βάλε τη τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τις βανίλιες, τα καρύδια και τη κανέλα. Μόλις τα ανακατέψεις όλα μαζί, πρόσθεσε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα στερεά υλικά μας είναι έτοιμα. Στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά μέσα στο μπολ, το σιρόπι κουταλιές κουταλιές μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη για να μπορούμε να τα πλάσουμε σε μπαλάκια.

 

Μάθε πως να φτιάξεις τρουφάκια φράουλας εδώ

 

Αν χρειάζεται και άλλο σιρόπι, πρόσθεσε και άλλο. Θα καταλάβεις πότε είναι έτοιμη, όταν έχει μία μαλακή υφή.

Τέλος, άπλωσε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και κάνε μπαλάκια τη ζύμη και τοποθέτησε τα πάνω στο ταψί. Άφησε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξουν καλά και είναι έτοιμα τα τρουφάκια μας με γεύση πορτοκάλι.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Συνόδευσε τα τρουφάκια με παγωτό ή κάποιο γλυκό της επιλογής σου.
  • Μπορείς αντί για φρυγανιά να χρησιμοποιήσεις κάποιο μπισκότο που σου αρέσει.
  • Αν θέλεις, βάλε και τρίμμα σοκολάτας μέσα στο μείγμα μας για περισσότερη γεύση και νοστιμιά.
  • Για πιο κομψό σερβίρισμα, πασπάλισε τα τρουφάκια με ζάχαρη άχνη ή κακάο.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia