Πρωτότυπα τρουφάκια με γεύση φράουλα

0

Βαρέθηκες τα κλασικά τρουφάκια με τη σοκολάτα; Τότε δοκίμασε να κάνεις τα πιο πρωτοποριακά τρουφάκια με γεύση φράουλα.

 

Τα τρουφάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Εκτός από νόστιμο, είναι και πολύ εύκολο και συνήθιζα να το φτιάχνω σε γιορτές και γενέθλια για μένα και την οικογένεια μου. Μία μέρα όμως σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό που θα καταπλήξει τους πάντες. Έβαλα κάτω τη φαντασία μου και δημιούργησα αυτή τη συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Αυτή η παραλλαγή του αγαπημένου μας γλυκού με γεύση φράουλα, θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σου και εσύ δεν θα προλαβαίνεις να τα φτιάχνεις.

 

 

Τρουφάκια με γεύση φράουλα

fraoules-troufakia-geusi-diatrofi-glika-eisaimonadikigr



 

 

Τι θα χρειαστείς:

Ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

8-9 φράουλες

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

 

 

Διαδικασία

troufakia-fraoules-glika-sintages-kouzina-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή, πάρε τις φράουλες και καθάρισε τις καλά. Κόψε τις στη μέση και βάλε τις μέσα στο μπλέντερ σου. Πρόσθεσε και τη κρέμα γάλακτος και χτύπα τα όλα μαζί για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να πήξει λίγο το μείγμα. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλε το στο ψυγείο για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια καθάρισε και στέγνωσε καλά το μπλέντερ σου και άσε το στην άκρη. Πάρε τα μπισκότα και σπάσε τα στα τέσσερα με τα χέρια σου. Βάλε τα μέσα στο μπλέντερ και άσε τα να σπάσουν μέχρι να γίνουν σκόνη. Βγάλε τα μπισκότα από το μπλέντερ και ρίξε τα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Βγάλε το μείγμα της φράουλας από το ψυγείο και ρίξε το και αυτό μέσα στο μείγμα των μπισκότων. Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφού γίνει ζύμη, πλάσε μπαλάκια με τα χέρια σου και βάλε τα σε μία μεγάλη πιατέλα. Άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για περίπου 3-4 ώρες. Αν θες μπορείς να τα στολίσεις με πολύχρωμη τρούφα, καρύδα ή ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία! 

 

Διαβάστε περισσότερα
Share.

Leave A Reply