mpananopsomo-banana-bread-sweet-sintagi-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικο, ζουμερό μπανανόψωμο

Δοκίμασε μία διαφορετική συνταγή για αυτές τις γιορτές. Φτιάξε και εσύ ένα ζουμερό, χριστουγεννιάτικο μπανανόψωμο για όλες τις περιστάσεις.

 

Μπανανόψωμο εορταστικό

banana-bread-mpananopsomo-psomi-diatrofi-glika-sintagi-eisaimonadikigr

 



Έχεις δοκιμάσει ποτέ μπανανόψωμο; Είναι σίγουρα μία συνταγή που δεν την έχεις ξανακούσει και είναι πολύ παράξενη η ονομασία της στα αφτιά σου. Κι όμως το μπανανόψωμο υπάρχει, έρχεται από το εξωτερικό και είναι ένα εορταστικό γλυκό. Στη δική μας περίπτωση, είναι ένα ευχάριστο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα για να ξεφύγουμε λίγο από τη παράδοση χρόνων που συμπεριλαμβάνει μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και πάει λέγοντας.

Αν θέλεις να μάθεις πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα, συνέχισε να διαβάζεις.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το μπανανόψωμο:(Ένα κανονικό καρβελάκι)

 

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισή κούπα βούτυρο μαλακό
  • Μία κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 μπανάνες

Διαδικασία

banana-psomi-bananopsomo-diatrofi-glika-eisaimonadikigr

Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το σε ένα μπολ. Πρόσθεσε στο αλεύρι, το αλάτι και το baking soda. Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά. Στη συνέχεια, χτύπησε με το μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψει καλά το μείγμα και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά σιγά μέσα στο μίξερ μαζί με το χτυπημένο βούτυρο και τη ζάχαρη.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Έπειτα, βάλε στο μπλέντερ, τις μπανάνες κομμένες μαζί με τα αυγά και άφησε τα χτυπηθούν μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να λιώσουν καλά. Πρόσθεσε και τις λιωμένες μπανάνες στο υπόλοιπο μείγμα και ανακάτεψε καλά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

 

Τέλος, βουτύρωσε τον πάτο ενός μικρού ταψιού και ρίξε το μείγμα μέσα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο, βάλε μία οδοντογλυφίδα σε κάποιο σημείο του γλυκού και αν είναι μαλακό και ζουμερό μέσα, τότε είναι έτοιμο να το βγάλεις.

 

Μπορείς αν θέλεις, να το πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη, όταν θα είναι έτοιμο και να τρίψεις μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μία ωραία ιδέα είναι να το κόψεις στη μέση και να το γεμίσεις με σαντιγί.

Καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr