troufakia-sokolatas-me-karida-glika-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδα και κακάο

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδα και κακάο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Απίθανα τρουφάκια μόνο για σένα.

 

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας

nistisima-troufakia-me-karida-kai-kako-sintages-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τα συγκεκριμένα τρουφάκια έχουν γίνει το αγαπημένο μου νηστίσιμο και vegan γλυκάκι. Είναι πολύ εύκολο και το μόνο που θα χρειαστείς είναι 10 λεπτά από τον χρόνο σου και πολύ φαντασία. Η τριμμένη καρύδα είναι το ιδανικό υλικό για στόλισμα και το κακάο του δίνει μία πιο σοκολατένια υφή και γεύση.

Έλα μαζί μου και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 10 κομμάτια:

  • 1 σακούλα φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 50 γραμμάρια καρύδια σπασμένα ή μισή χούφτα
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο λεμόνι

 

 

 

Για το στόλισμα:

  • Καρύδα τριμμένη
  • Κακάο της επιλογής σου

 

 

 

Εκτέλεση

vegan-troufakia-me-karida-kai-kakao-nistisima-glika-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η διαδικασία της συνταγής μας είναι πολύ απλή με λίγα βήματα και καθόλου κόπο. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μας για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό μαζί με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το σιρόπι μας.

 

Για περισσότερες vegan ή νηστίσιμες συνταγές δες εδώ

 

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και συνεχίζουμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ, τη τριμμένη φρυγανιά (μπορείς να σπάσεις στο μπλέντερ φρυγανιές αντί για έτοιμη φρυγανιά) μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τη βανίλια και τη κανέλα. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά και στη συνέχεια πάρε τη μπανάνα και αφού τη κόψεις κομματάκια, πολτοποίησε τη με ένα πιρούνι και πρόσθεσε τη και αυτή μέσα στο μείγμα. Τέλος, πρόσθεσε τα καρύδια αφού τα σπάσεις με τα χέρια σου και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.

troufakia-karidas-nistisima-me-kakao-sintages-glika-vegan-eisaimonadikigr

Μόλις κρυώσει το σιρόπι μας, ρίξε το σιγά σιγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μπορεί να πλάθεται σε μπαλάκια. Μπορεί να μην χρειαστείς όλο το σιρόπι, αναλόγως τη σύσταση της ζύμης.

Για περισσότερες vegan ή νηστίσιμες συνταγές δες εδώ

 

Πλάσε μπαλάκια με τα χέρια σου και αφού τα περάσεις από τη τριμμένη καρύδα ή από το κακάο, τοποθέτησε τα σε ένα μεγάλο πιάτο με λαδόκολλα. Όταν φτιάξεις όλη τη ζύμη σε τρουφάκια, βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 1-2 ώρες και έτοιμα τα νηστίσιμα τρουφάκια μας με καρύδα και κακάο.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αναλόγως τις προτιμήσεις σου, μπορείς να βουτήξεις τα τρουφάκια και σε ζάχαρη άχνη ή σε κάποιο άλλο υλικό που εσύ επιθυμείς.
  • Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας μέσα στη συνταγή μας.
  • Επειδή η σοκολάτα δεν λείπει από πουθενά,  αν θέλεις ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείς να λιώσεις σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και να βουτήξεις εκεί τα τρουφάκια μας.

 

 

Βάλε φαντασία και μεράκι και δημιούργησε το γλυκό των ονείρων σου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia