xoirino-xristougenniatiko-mpouti-sti-gastra-laxanika-patates-karota-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό μπούτι στον φούρνο

Φτιάξε και εσύ χριστουγεννιάτικο χοιρινό μπούτι στον φούρνο και εντυπωσίασε τους πάντες στο γιορτινό τραπέζι. Νόστιμη συνταγή μόνο για σένα.

 

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό μπούτι

xoirino-kreas-mpouti-sintages-diatrofi-mageiriki-fournos-eisaimonadikigr

 

Αν θέλεις να απολαύσουν όλοι ένα λαχταριστό δείπνο, τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη πολύ νόστιμη συνταγή. Το χοιρινό μπούτι στον φούρνο με διάφορα λαχανικά, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα αφήσει τους πάντες χορτασμένους και ευχαριστημένους. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις.

 

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το χοιρινό μπούτι στον φούρνο:



 

  • Ένα κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε φέτες
  • Ένα κουτί μικρά μανιτάρια  ή μία κονσέρβα
  • Τρεις σκελίδες σκόρδο
  • Ένα κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές
  • Ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Δύο  τρία καρότα
  • Αλάτι,πιπέρι,και λίγο θυμάρι
  • Λίγο βούτυρο ή Βιτάμ (δυο κουταλιές γεμάτες)
  • Προαιρετικά αν θέλετε λίγο κεφαλοτύρι

 

 

 

Εκτέλεση

xoirino-mpouti-sti-gastra-ston-fourno-mageiriki-eisaimonadikigr

Παίρνουμε το κρέας, το πλένουμε καλά και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ,παίρνουμε  ένα μεγάλο τηγάνι, το βάζουμε στην φωτιά και βάζουμε μια κουταλιά -όχι πολύ γεμάτη- βούτυρο ,το αφήνουμε  να κάψει λίγο και βάζουμε την μία σκελίδα από το σκόρδο και λίγο από το θυμάρι. Αμέσως μετά ρίχνουμε και το κρέας μέσα να τσιγαριστεί και από τις δύο μεριές και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν τσιγαριστεί το σβήνουμε με το ένα τρίτο του κονιάκ, και όπως είναι το παίρνουμε και το αδειάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα.

 

Στο ίδιο τηγάνι πάλι, βάζουμε μισό κουταλάκι βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, και την δεύτερη σκελίδα από το σκόρδο. Τις ανακατεύουμε δυο φορές και τις σβήνουμε και αυτές με λίγο από το κονιάκ και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο ταψί γύρω γύρω από το κρέας.
Στο τηγάνι πάλι, ρίχνουμε το τελευταίο βούτυρο και πριν κάψει, ρίχνουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα καρότα (κομμένα  στα τρία ), τα τσιγαρίζουμε και αυτά καλά και τα σβήνουμε με το τελευταίο κονιάκ. Τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί μας , με ένα ποτήρι του κρασιού νερό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα ή 160 σε αντιστάσεις, ότι έχει ο καθένας για μιάμιση ώρα. Στο τελευταίο τέταρτο ρίχνουμε μέσα και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr