turamisou-gliko-diatrofi-eisaimonadikigr

Τυραμισού το ιταλικό θαύμα

Το πιο μοναδικό γλυκό που όλοι αγαπάμε. Τυραμισού το ιταλικό θαύμα. Το πιο ελαφρύ γλυκό που δεν θα προλαβαίνεις να το φτιάχνεις.

 

Τυραμισού το μοναδικό

tiramisou-authentiko-gliko-kouzina-eisaimonadikigr

 

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να βρεις όταν ψάχνεις μέσα στις παλιές σου συνταγές. Εκεί στα σκονισμένα τετράδια που μυρίζουν συνταγές και όμορφες γεύσεις. Έτσι και εγώ, καθώς έψαχνα στα βιβλία μου, βρήκα αυτό με τα γλυκά. Εκεί μέσα βρήκα μία παλιά συνταγή που μου την είχε δώσει μία θεία μου, για τυραμισού. Δεν έχασα καιρό και το έφτιαξα μιας και ήταν περίοδος γιορτών και ήθελα κάτι γλυκό για να εντυπωσιάσω τους πάντες.

Έτσι μιας και λατρεύω το τυραμισού, το έφτιαξα και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας. Πάμε να το δούμε μαζί.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα στρογγυλό μεσαίο, βαθύ ταψί τυραμισού:

 

  • 2 συσκευασίες μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ espresso
  • 3 κουτιά κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα (εγώ χρησιμοποιώ φιλαδέλφεια)
  • 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
  • Νιφάδες σοκολάτας ή ξύσμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

glika-tiramisou-sintagi-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή βράσε τον καφέ espresso για λίγα λεπτά και βάλε το σε ένα μπολάκι. Πέρασε το κάθε μπισκότο από τη πλευρά της ζάχαρης, από τον καφέ και άπλωσε τα στον πάτο του ταψιού. Κάλυψε όλη την επιφάνεια του ταψιού και συνέχισε με τη κρέμα τυραμισού.

Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε τις μέχρι να σφίξει ελαφρά η κρέμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το τυρί κρέμα και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να σφίξει η κρέμα σε σημείο να μπορεί να απλώνεται.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

 

 

Άπλωσε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και συνέχισε με τη δεύτερη στρώση, όπως με τη πρώτη. Φτιάξε στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να τελειώσουν.

Άφησε το γλυκό για 6 ώρες στο ψυγείο και μόλις το βγάλεις, πασπάλισε από πάνω με κακάο και νιφάδες σοκολάτας ή ξύσμα σοκολάτας και σέρβιρε. Το πιο τέλειο γλυκό για όλες τις περιπτώσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Στόλισε το γλυκό με ότι υλικά επιθυμείς εσύ για να κάνεις μία όμορφη παρουσίαση.
  • Και η τρούφα σοκολάτας είναι μία πολύ ωραία επιλογή για σερβίρισμα, όπως και κάποιο γλυκό του κουταλιού. Βάλε φαντασία και κάνε θαύματα.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr