oreo-troufakia-sokolata-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Oreo τρουφάκια με άσπρη σοκολάτα χωρίς ψήσιμο

Λαχταριστά oreo τρουφάκια για όλες τις περιστάσεις και γιορτές. Ένα εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Ειδικά για τις γιορτινές μέρες.

 

Μία μέρα είχα μία μικρή λιγούρα και πήγα και αγόρασα κάτι μπισκότα oreo. Μετά από λίγο, ένιωσα ότι δεν ήθελα να φάω άλλα και τα άφησα στην άκρη. Ωστόσο, δεν ήθελα να τα έχω απλά στην άκρη και ήθελα να τα φτιάξω κάποιο γλυκάκι.

Έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει και σκέφτηκα να κάνω αυτά τα oreo τρουφάκια. Βγαίνουν πολλά κομμάτια με αυτές τις ποσότητες που θα σου δώσω και αν θέλεις παραπάνω απλά θα βάλεις διπλάσια ποσότητα από το κάθε υλικό. Για να δούμε πως θα τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

Υλικά για περίπου 20 τρουφάκια:



  • 2 συσκευασίες μπισκότα oreo
  • 200 γραμμάρια καρύδια σε τρίμμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 άσπρες σοκολάτες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

 

 

 

Για το στόλισμα:

  • Τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη
  • Καρύδα τριμμένη
  • Ζάχαρη άχνη

 

 

 

Διαδικασία

sokolata-troufakia-glika-zaxaroplastiki-diatrofi-zaxari-axni-eisaimonadikigr

Για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα τρουφάκια, θα χρειαστείς 10 λεπτά από τον χρόνο σου και αρκετή όρεξη για δημιουργία. Είναι πανεύκολα και πολύ γρήγορα και μπορεί να τα φτιάξει ο οποιοσδήποτε.

Για αρχή, βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη κρυσταλλική ζάχαρη και άφησε τα να πάρουν μία βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Υπολόγισε γύρω στα 10-15 λεπτά. Έπειτα άσε το σιρόπι που έφτιαξες στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Πρέπει να είναι παγωμένο για να μπορούμε να το βάλουμε στα τρουφάκια.

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Στη συνέχεια σπάσε μέσα στο μπλέντερ σου, τα μπισκότα μέχρι να γίνουν μία μάζα. Πρόσθεσε τα καρύδια και τη ζάχαρη άχνη και αφού τα ανακατέψεις όλα μαζί, ρίξε σιγά σιγά και το σιρόπι μας. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέσα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που θα μπορείς να τη πλάσεις. Μπορεί να χρειαστείς παραπάνω σιρόπι ή μπισκότα. Πρόσεξε με το μάτι πως θα είναι η ζύμη.

Πάρε τις άσπρες σοκολάτες και αφού τις σπάσεις σε κομματάκια, βάλε τις στον φούρνο μικροκυμάτων σου μαζί με το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν καλά.

Μετά πάρε μία λαδόκολλα και άπλωσε τη σε μία μεγάλη πιατέλα της επιλογής σου. Πλάσε μπαλάκια από τη ζύμη και αφού τα περάσεις από τη λιωμένη σοκολάτα, πασπάλισε τα από πάνω με τρούφα ή ζάχαρη άχνη ή καρύδα και τοποθέτησε τα πάνω στη λαδόκολλα.

Βάλε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά και έτοιμα τα υπέροχα τρουφάκια μας. Μπορείς να στολίσεις το καθένα τρουφάκι με ένα κομματάκι καρύδι ή αμύγδαλο.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr