xeiropoiita-kalluntika-diy-homemade-products-dorakia-eisaimonadikigr

Χειροποίητα καλλυντικά για να τα κάνεις δώρο σε όσους αγαπάς

Μάθε να φτιάχνεις όμορφα, χειροποίητα καλλυντικά που θα μπορείς να τα κάνεις δώρο ή ακόμα και να τα φτιάχνεις για σένα και να τα κρατάς.

Χειροποίητα καλλυντικά από τα χεράκια σου

kallintika-xeiropoiita-ftiaksto-monos-sou-kataskeves-omorfia-dorakia-eisaimonadikigr

 

Είναι πολύ όμορφο να χαρίζεις ένα δωράκι στους ανθρώπους που αγαπάς. Ακόμα και να μην είναι κάποια γιορτή, μπορείς να τους δώσεις κάτι μικρό αλλά σημαντικό για σένα και θα δεις αμέσως το πρόσωπο τους να λάμπει.

Και τι πιο όμορφο από ένα χειροποίητο δωράκι που είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη και προσοχή; Αν είναι και κάτι χρήσιμο που ξέρεις ότι θα το χρησιμοποιήσουν οι φίλες/οι σου, τότε θα γίνει το αγαπημένο τους δώρο. Κάθε φορά που θα το χρησιμοποιούν θα σε σκέφτονται και θα γεμίζουν αγάπη. Παρακάτω θα δεις κάποια χειροποίητα καλλυντικά που μπορείς να φτιάξεις και εσύ.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

Φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα καλλυντικά ομορφιάς

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για σένα και τις φίλες σου από καλλυντικά που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου.  Παρακάτω θα βρεις συνταγές ομορφιάς που θα σου χαρίσουν ομορφιά και λάμψη σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.   

 

 

 

 

ΤΑ MUST HAVE ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ :

ulika-fusika-kallintika-xeiropoiita-dorakia-idees-eisaimonadikigr

 

  • ΖΑΧΑΡΗ: Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τη σιλουέτα και τα δόντια σου, ωστόσο το πιο γνωστό γλυκαντικό αποτελεί ιδανικό συστατικό για αποτελεσματικό scrub, τόσο για το σώμα όσο και για τα χείλη.  Αρκεί να αναμείξεις τη ζάχαρη με το λάδι της επιλογής σου. Αυτό το scrub μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Κάνε απαλή απολέπιση με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που θέλεις. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και αφρόλουτρο σώματος.

 

  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ:  Απόλυτα συνδεδεμένη με τον χειμώνα, η σοκολάτα είναι από τα πιο θελκτικά, ζεστά και ευεργετικά προϊόντα ομορφιάς. 

 

  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:  Το άρωμα αλλά και οι ιδιότητές του ξεχωρίζουν και για αυτό είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσεις στις χειμωνιάτικες συνταγές ομορφιάς. 

 

  • ΑΜΑΜEΛΙΔΑ:  Το ιδιαίτερο ανθόνερο που προκύπτει από το ομώνυμο φυτό χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές ομορφιάς και είναι ιδανικό για να φτιάξεις μείγματα που ταιριάζουν στις ανάγκες διαφορετικών τύπων δέρματος. 

 

  • EΛΑΙΟΛΑΔΟ:  Η βάση της σωστής διατροφής αποτελεί και βάση για την αγνή ομορφιά, με εφαρμογές που κάνουν θαύματα σε δέρμα και μαλλιά. 

 

  • ΓΚΛΙΤΕΡ: Προσθέτει λάμψη στις εμφανίσεις σου. 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓEΣ:

 




ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ 

Υλικά :

  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο 
  • 2 κουταλιές φρέσκο γάλα πλήρες 

  

Εκτέλεση:  

Αναμειγνύεις τα υλικά και φυλάς το μείγμα σε καθαρό βαζάκι.  Ιδανικό για απολέπιση σε όλο το σώμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Κράτησε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. Αν σου τελειώσει, μπορείς να φτιάξεις αμέσως κι άλλο.

 

 

fisika-xeiropoiita-kalluntika-dorakia-idees-omorfia-ftiakse-to-monos-sou-eisaimonadikigr

 

 

ΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΟΣ 

Υλικά:  

  • 90 ml ελαφρύ λάδι (π.χ. αμυγδαλέλαιο) 
  • 5 γραμμάρια ψιλό γκλίτερ σκιά σε σκόνη σε χρώμα χρυσαφί 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπουκάλι αναμειγνύεις τα δυο υλικά και … έτοιμο.  Προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη.  Είναι ιδανικό για τους ώμους, το ντεκολτέ και την πλάτη, αν φορέσεις εξώπλατο.  Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι μιας και σε βοηθάει να μαυρίσεις πιο εύκολα και να έχεις πάντα ενυδατωμένο δέρμα.

 

 

 

EAU DE COLOGNE ΓΙΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ 




Υλικά:  

  • ¼ φλιτζανιού βότκα 
  • 2 με 3 σταγόνες από ένα αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (λεβάντα, ylang ylang, γιασεμί, σανταλοξυλο κ.α.) 
  • ¼ φλιτζανιού νερό 

 

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύεις τα υλικά σε δοχείο σπρέι και είναι έτοιμο για χρήση. Ένα εύκολο άρωμα που ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες.

 

 

 

ΤΖΕΛ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ 

(για μετά το πάρτι) 

Υλικά:  

  • 1 κουταλιά τζελ αλόης 
  • 1 κουταλιά χυμό αγγουριού 
  • ¼ κουταλάκι κορν φλάουρ  

 

Εκτέλεση: 

Αναμειγνύεις το τζελ αλόης, τον χυμό αγγουριού και το κορν φλάουρ και τα βάζεις για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.  Στη συνέχεια προσθέτεις την αμαμελίδα και αφήνεις να κρυώσει.

 

 

ftiakse-ta-dika-sou-kalluntika-diy-kataskeues-omorfia-eisaimonadikigr

 

 

 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ 

  • Τρίψε ένα κομμάτι από αγνό σαπούνι ελιάς, πρόσθεσε ζεστό νερό και ανακίνησε ώστε να αραιωθεί καλά. Τέλος, πρόσθεσε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή χαμομήλι.  Έτοιμο για χρήση!      

 

 

 

Ποιο από τα χειροποίητα καλλυντικά που σου προτείναμε σου άρεσε περισσότερο;



Post Author: Eisaimonadikigr