zesta-fisika-rofimata-pota-arrostia-ios-gripi-eisaimonadikigr

Φυσικά ζεστά ροφήματα για τη καταπολέμηση κάθε ιού

Υπάρχουν κάποια φυσικά ζεστά ροφήματα που σε βοηθάνε να προστατεύσεις τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σου. Βοηθάνε στην εξάλειψη κάθε ιού φυσικά.

 

Φυσικά ζεστά ροφήματα για προστασία

rofimata-zesta--fisika-gia-ponolaimo-arrostia-ugeia-eisaimonadikigr

Μόλις αλλάζει λίγο ο καιρός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσουμε από κάποια γρίπη ή ιό. Λόγω της απότομης μεταβολής της θερμοκρασίας, δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την ξαφνική αλλαγή. Το σώμα μας σίγουρα θα αντιδράσει και σε συνδυασμό με τον καιρό, μπορεί να κολλήσουμε κάτι.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις μία αρρώστια και ένας από αυτούς είναι αυτά τα ζεστά φυσικά ροφήματα. Φτιάχνονται με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στη κουζίνα μας και αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας.

 



 

Νερό με λεμόνι ή πορτοκάλι

Όλα αυτά τα φυσικά ροφήματα μπορείς να τα πιεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις. Θα σου αποτοξινώσουν τον οργανισμό και θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σου.

Το νερό με λεμόνι είναι ένα πολύ εύκολο αποτοξινωτικό ρόφημα. Προτείνω να το καταναλώνετε ζεστό μιας και γίνεται καλύτερη αποτοξίνωση και είναι πολύ καλό για τον λαιμό σου. Ζέστανε ένα ποτήρι νερό και πρόσθεσε μέσα τον χυμό από μισό ή 1 λεμόνι αναλόγως πως το θες. Για να γίνει πιο γλυκό και μυρωδάτο, πρόσθεσε και το πορτοκάλι σε φέτες. Πιες το ζεστό ή κρύο.

 

 

 

Λεμόνι, χαμομήλι, κανέλα, νερό

Σε μία κατσαρόλα, πρόσθεσε 3 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χαμομήλι, 1 στικ κανέλα και άφησε τα βράσουν για 2-3 λεπτά. Σε μία μεγάλη κανάτα, κόψε φέτες από 1,5 λεμόνι και σούρωσε το μείγμα που έχεις βράσει μέσα στη κανάτα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και άφησε τα να γίνουν ένα για περίπου 10-15 λεπτά.

Μπορείς να το καταναλώσεις ζεστό ή να το βάλεις στο ψυγείο και να το πίνεις όποτε θέλεις. Αν το θέλεις λίγο πιο γλυκό, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μέλι.

 

 

 

 

 

 

Μέλι, τσάι ή φασκόμηλο, λεμόνι

Άλλο ένα πολύ εύκολο ζεστό ρόφημα που μπορείτε να το μοιραστείτε με όλη την οικογένεια μία κρύα μέρα. Βράσε νερό και ρίξε το σε ένα ποτήρι που έχεις βάλει μέσα μέλι και ένα φακελάκι τσάι  ή φασκόμηλο. Ανακάτεψε και απόλαυσε. Το ίδιο ακριβώς μπορείς να το καταναλώσεις παγωμένο. Αν θέλεις, πρόσθεσε και λίγο λεμόνι.

 

 

fisika-rofimata-gia-ious-gripi-arrostia-ponolaimos-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

Κανέλα, μέλι, νερό

Αυτό το ρόφημα είναι αρκετά γνωστό στο εξωτερικό. Βράσε ένα ποτήρι νερό και ρίξε το μέσα σε μία κούπα που έχεις βάλει πριν μέλι και κανέλα όσο θέλεις. Ρίξε ένα καλό ανακάτεμα και απόλαυσε ένα από τα πιο εύκολα φυσικά ζεστά ροφήματα.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα, μπορείς να τα καταναλώσεις και παγωμένα.

 

 

 

 

 

 

 

Πιπέρι καγιέν, μηλόξυδο, τσάι, λεμόνι, τζίντζερ

Ένα από τα πιο γνωστά ροφήματα του εξωτερικού που το πίνουν πολλοί άνθρωποι το πρωί μόλις ξυπνήσουν. Προσφέρει αποτοξίνωση και βοηθάει πολύ στη πέψη αλλά και στη καλυτέρευση του ανοσοποιητικού μας.

Σε ένα ποτήρι του κρασιού, πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, χυμό από ένα λεμόνι, λίγο τριμμένο τζίντζερ,μισή κουταλιά της κούπας πιπέρι καγιέν και λίγο βρασμένο ζεστό τσάι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και πιες το σαν σφηνάκι μια και κάτω. Μπορεί το συγκεκριμένο να μην έχει πολύ ωραία γεύση αλλά θα κάνει θαύματα στον οργανισμό σου. Πίνετε και ζεστό και κρύο. Αν το πίνεις καθημερινά για μία εβδομάδα συνεχόμενα, θα δεις την αλλαγή στον οργανισμό σου.

 

 

 

Ρόφημα βανίλιας

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι του νερού, ρόφημα αμυγδάλου, μισή κουταλιά της σούπας κανέλα, 2 βανίλιες, ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη. Άσε το να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Μπορείς να βάλεις ότι ρόφημα θέλεις, όπως ρόφημα καρύδας, αμυγδάλου, φιστικιού αλλά και κανονικό γάλα.

 

 

 

  • Διάλεξε όποιο ρόφημα επιθυμείς και προστάτευσε  τον οργανισμό σου από αρρώστιες και ιούς. Ποιο από τα παρακάτω φυσικά ζεστά ροφήματα σου άρεσε;
  • Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις αναλόγως τα γούστα σου.
  • Για περισσότερα εύκολα ροφήματα δες εδώ.

 



Post Author: Eisaimonadikigr