spitiko-turi-me-liga-ulika-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Φτιάξε το δικό σου σπιτικό τυρί πανεύκολα με ότι γάλα θέλεις

Θέλεις το δικό σου σπιτικό τυρί που μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά; Μάθε πως με αυτή την απλή συνταγή.

 

Σπιτικό τυρί από τα χεράκια σου

tyri-spitiko-turi-liga-ilika-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Δεν θα ήταν τέλειο να μπορείς να έχεις το δικό σου τυρί ότι ώρα θέλεις με πολύ απλά υλικά; Σου έχω τον τρόπο για να έχεις πάντα φρέσκο σπιτικό τυρί για σένα αλλά και όσους αγαπάς. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι υλικά που έχουμε όλοι και όλες στα ντουλάπια μας και κάποια πολύ απλά βήματα. Εγώ προσωπικά μόλις έφτιαξα αυτό το τυρί, το λάτρεψα και δεν έχω σταματήσει να το φτιάχνω. Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις αυτό το απίστευτο τυράκι με ότι γάλα θέλεις.

 

Υλικά για 200-250 γραμμάρια τυρί:



  • 2 λίτρα γάλα της επιλογής σου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλυτζανιού ξύδι (80 ml)
  • Ένα πολύ λεπτό πανί για το σούρωμα

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το σπιτικό τυρί

eukolo-spitiko-turi-liga-ilika-homemade-cheese-gala-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το τυράκι φτιάχνεται πολύ εύκολα και δεν θέλει ούτε 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το αλάτι και το αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να βγάλει μία πέτσα το γάλα από πάνω. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε μέσα το ξύδι και ανακατεύουμε απαλά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι το στερεό μέρος του γάλακτος, διαχωριστεί από το υγρό. Μόλις αρχίσει ο διαχωρισμός, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, το μείγμα θα έχει διαχωριστεί πλήρως και είναι έτοιμο να το σουρώσουμε.

 

 

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα σουρωτήρι και του απλώνουμε πάνω του ένα πολύ λεπτό πανί που έχουμε διαλέξει. Με μία σουρωτή κουτάλα, σουρώνουμε το στερεό μέρος του μείγματος και το βάζουμε μέσα στο πανί. Το τυλίγουμε καλά και το σουρώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Μπορούμε να αφήσουμε το τυρί μέσα στο ύφασμα ή να το βάλουμε σε ένα μικρό δοχείο της επιλογής μας.

Αφήνουμε το τυρί μας στο ψυγείο για 4-5 ώρες, με λίγο χαρτί από πάνω του και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το πιο νόστιμο τυράκι από τα χεράκια σου, είναι έτοιμο και μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα πιάτα και συνταγές.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το πανεύκολο σπιτικό τυρί με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr