gemista-raviolia-fournou-liga-ilika-zumarika-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Τεμπέλικα γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο έτοιμα σε 5 λεπτά

Θες ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που να θυμίζει μαμά; Αυτά τα γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο είναι το ιδανικό πιάτο που ψάχνεις.

 

Γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο σε 5 λεπτά

eukola-raviolia-fournou-gemista-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το πιάτο είναι το κατάλληλο για σένα που βιάζεσαι, για μία συνάντηση με φίλους, για να το πάρεις μαζί εκτός σπιτιού αλλά και για να το μοιραστείς με όσους αγαπάς. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό το φαγητό θέλει ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο χρόνο να το φτιάξεις. Όλοι θα βυθιστούν στη νοστιμιά του και σίγουρα θα σου ζητήσουν τη συνταγή. Και μιας και είπαμε συνταγή, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

 

Υλικά για ένα κανονικό ταψάκι: (5-6 μερίδες)



  • 1,5 κιλό γεμιστά ραβιόλια
  • 1 κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο της επιλογής σου
  • 2 συσκευασίες έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα τεμπέλικα ραβιόλια στον φούρνο

raviolia-fournou-gemista-eukola-saltsa-liga-ilika-eukoles-sintages-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Πάμε να φτιάξουμε αυτό το καταπληκτικό πιάτο που δεν θα πιστεύεις την ευκολία του. Ξεκινάμε με το βράσιμο των ζυμαρικών. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια βάζουμε τις 2 σάλτσες ντομάτας που έχουμε επιλέξει σε ένα μεγάλο μπολάκι και προσθέτουμε μέσα λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Έπειτα αλείφουμε ένα ταψάκι της επιλογής μας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία στρώση από τη σάλτσα μας, από πάνω μία στρώση με ραβιόλια και από πάνω  τυρί τριμμένο. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση με σάλτσα, ραβιόλια και τυρί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και στο τέλος βάζουμε κι άλλο τυρί.

 

 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να ψηθεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε μόλις κρυώσει λίγο. Αν το κόψουμε μόλις βγει, θα διαλυθεί και δεν θα βγει κανονικό κομμάτι. Τα πιο νόστιμα ραβιόλια στον φούρνο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα γεμιστά ραβιόλια στο φούρνο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr