ofeli-tpu-masaz-therapeia-soma-ugeia-simvoules-eisaimonadikigr

Τα σημαντικά οφέλη του μασάζ και γιατί πρέπει να κάνεις και εσύ

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα σημαντικά οφέλη του μασάζ και τι καλό κάνει στον οργανισμό και στη ψυχολογία σου; Δεν θα το πιστεύεις ούτε και εσύ.

 

Σημαντικά οφέλη του μασάζ

masaz-soma-ofeli-ugeia-therapeia-gimnastiki-eisaimonadikigr

Μασάζ: μια πολυτέλεια ή μια ανάγκη του σώματος; Το μασάζ σε τακτική βάση δεν είναι απλά μια «πολυτέλεια», αλλά μια συνήθεια που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην υγεία μας!

 



 

 

Χαλαρώνει τους μυς & μειώνει το σωματικό πόνο…

Η πίεση και η ένταση τόσο πνευματικά όσο στους μύες καθώς και η λανθασμένη στάση του σώματος, μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό πόνο. Η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στους μυς και αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου στο σώμα. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μυς διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψη τους. Αυτό οδηγεί σε μείωση του σωματικού πόνου. Μελέτες δείχνουν το μασάζ λειτουργεί ανακουφιστικά στο σωματικό πόνο μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36%.

 

 

 

 

 

 

 

Μειώνει το στρες και τα συμπτώματα κατάθλιψης

ofeli-masaz-soma-ugeia-eisaimonadikigr

Με το μασάζ δίνεται η σωστή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, προκειμένου να επιτευχθεί χαλάρωση. Το σύστημα των νεύρων είναι διασυνδεδεμένο και έτσι όταν ένα σημείο πίεσης μπλοκάρει ένα νεύρο, επηρεάζονται και τα υπόλοιπα νεύρα. Το μασάζ βοηθά στην απελευθέρωση αυτών των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να φεύγει το στρες. Επίσης, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Αυτό συντελεί στο να καταπραΰνονται τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης.

 

 

 

Για περισσότερες συμβουλές υγείας δες εδώ

 

 

Προσδίδει υγεία και λάμψη στο δέρμα

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των ζωτικής σημασίας, θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα. Έτσι επιτυγχάνεται υγιής λάμψη στο δέρμα. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λαμπερή.

 

 

 

 

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και ανακουφίζει από ημικρανίες

Το τακτικό μασάζ, ηρεμεί το μυαλό και αυτό βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση, κάτι που συντελεί σε μια γενικότερη ηρεμία. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με βαθύ ύπνο. Γι’ αυτό και είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του μασάζ. Σε έρευνες βλέπουμε ακόμη ότι το τακτικό μασάζ μειώνει τόσο την συχνότητα των ημικρανιών όσο και την έντασή τους. Άλλο ένα από τα χρήσιμα οφέλη του μασάζ.

 

 

 

Τονώνει το ανοσοποιητικό

masaz-ofeli-ugeia-massage-simvoules-eisaimonadikigr

Μια συνεδρία μασάζ 45 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το μασάζ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας σειράς ιατρικών παθήσεων, όπως χρόνιες ημικρανίες, ιγμορίτιδα και διάφορες αυτοάνοσες διαταραχές.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές για γυμναστική δες εδώ

 

 

 

Βοηθά και στο αδυνάτισμα…

Συμβάλλει δηλαδή στην αποκατάσταση της κακής κυκλοφορίας του αίματος που θεωρείται ως μια από τις πιο βασικές αιτίες δημιουργίας τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Η καλύτερη κυκλοφορία και η αύξηση της τοπικής θερμότητας κατά τη διάρκεια της εντριβής, αυξάνει το μεταβολισμό του κυττάρου, το οποίο βοηθά τον οργανισμό στις καύσεις του τοπικού λίπους. Εσύ το ήξερες ότι αυτό είναι ένα από τα οφέλη του μασάζ;

 

 

 

 

 

 

Βελτιώνει τη διάθεση

Το μασάζ είναι ευεργετικό όχι μόνο για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, αλλά και για την ψυχολογική μας κατάσταση και τη γενικότερη αντίληψη που έχουμε για τη ζωή. Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ που αποτελούν μέρος της θεραπείας ευεξίας ενός ατόμου, συμβάλλουν ώστε να αγχωνόμαστε λιγότερο, να κοιμόμαστε καλύτερα και να ζούμε πιο ποιοτικά.



Post Author: Eisaimonadikigr