eukoli-kalokairini-kavourosalata-salates-kavouri-sourimi-sintages-eisaimonadikigr

Συνταγή για εύκολη καβουροσαλάτα για ένα δροσερό καλοκαιρινό πιάτο

Θέλεις μία δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που να θυμίζει θάλασσα; Τότε αυτή η εύκολη καβουροσαλάτα είναι αυτή η σαλάτα που χρειάζεσαι.

 

Εύκολη καβουροσαλάτα

kavourosalata-sintagi-me-sourimi-kavouri-salates-sintages-eisaimonadikigr

 

Είμαι μεγάλη φαν του καβουριού και μάλιστα λατρεύω το σουρίμι (υποκατάστατο από καβούρι). Το σουρίμι μπορείς να το βρεις σε όλα τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής σου και έχεις άπειρες συνταγές και επιλογές για να το χρησιμοποιήσεις. Εγώ εδώ και χρόνια το χρησιμοποιώ όπου βρω και αγαπώ όποια συνταγή το περιέχει.

Έτσι έγινε και με αυτή την εύκολη καβουροσαλάτα που την έφτιαξα και ξετρελάθηκε το αγαπημένο μου άτομο που τη δοκίμασε. Μόλις την έφτιαξα, είπα ότι αυτή είναι και θα είναι η αγαπημένη μου σαλάτα και έτσι έγινε. Είναι μία σαλάτα που ταιριάζει άπειρα με το καλοκαιρινό σου mood μιας και συνδυάζει τα θαλασσινά και τη δροσιά του. Πάμε να δούμε μαζί πως θα τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο βαθύ πιάτο (2 μερίδες περίπου):



  • Μία συσκευασία κατεψυγμένο σουρίμι (υποκατάστατο καβουριού)
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για την εύκολη καβουροσαλάτα

salata-me-kavouri-kavourosalata-salates-sourimi-eisaimonadikigr

 

Αυτή τη σαλάτα μπορείς να τη συνδυάσεις με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα ως μεζέ με τσιπουράκι ή ούζο. Επίσης, για ένα πιάτο σε μπουφέ ή σε μία συνάντηση με φίλους. Είναι και πολύ ελαφρύ και είναι καλύτερη σαλάτα για ένα υγιεινό βραδινό, ειδικά αν αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα με γιαούρτι. Οπουδήποτε κι αν θέλεις, σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους πάντες. Γίνεται πανεύκολα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να το φτιάξεις.

 

 

Για αρχή, βγάζουμε να ξεπαγώσει το σουρίμι μας ή το αφήνουμε για 2 λεπτά σε ζεστό νερό. Μάδησε με τα χέρια σου το σουρίμι μέσα σε ένα μπολ ή κόψε το κομματάκια ανάλογα πως το θέλεις. Στη συνέχεια, καθάρισε καλά τα καρότα και τρίψε τα στον τρίφτη. Κόψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά κομματάκια και πρόσθεσε τα μέσα στο μπολ μαζί με τα τριμμένα καρότα. Ρίξε μέσα τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις και το λεμόνι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και έτοιμη η εύκολη καβουροσαλάτα μας. Αν τη προτιμάς πιο δροσερή, άφησε την στο ψυγείο για μισή με μία ώρα και θα ξετρελαθείς με τη δροσιά και τις μυρωδιές αυτής της σαλάτας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, αντικατέστησε τη μαγιονέζα με γιαούρτι ή και τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια. Επίσης, μία καλή υγιεινή επιλογή είναι το ανθότυρο αλλά και το cottage cheese.
  • Ανάλογα με τα γούστα και τις γεύσεις σου, μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικά επιθυμείς. Αν σου αρέσει το ξερό κρεμμύδι, μπορείς να το προσθέσεις σε πολύ μικρά κομματάκια, όπως επίσης και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο. Επίσης, μία νόστιμη επιλογή είναι τα ντοματίνια, η ψιλοκομμένη ντομάτα αλλά και οι ελιές. Πρόσθεσε τα στο μείγμα και θα δεις πως θα αναδειχθεί η νοστιμιά τους.
  • Αντί για καβούρι, μπορείς να βάλεις ότι άλλο είδος ψάρι σου αρέσει. Μία καλή ιδέα είναι ο τόνος αλλά και η γαρίδα.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα μας πάνω σε παξιμάδι ή φρυγανιά, αλλά και φρυγανισμένο ψωμί για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο.
  • Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και μαρούλι ή λάχανο, όπως και ρύζι, κινόα αλλά και μακαρόνια στη συνταγή μας για μία πιο ολοκληρωμένη σαλάτα.
  • Φτιάξε μοναδική τονοσαλάτα με κινόα για όλη την οικογένεια.
  • Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα σαν χωριάτικη για ένα ξεχωριστό πιάτο.
  • Τέσσερις καλοκαιρινές σαλάτες για να διαλέξεις.

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη σαλάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr