fusiko-aposmitiko-me-ladi-karudas-ftiakse-to-moni-sou-karida-eisaimonadikigr

Ένα εύκολο σπιτικό αποσμητικό με λάδι καρύδας μόνο για σένα

Αυτό το φυσικό αποσμητικό με λάδι καρύδας έχει γίνει από τα πιο αγαπημένα μου. Χωρίς χημικά θα έχεις το πιο υγιές και εύκολο αποσμητικό.

 

Αποσμητικό με λάδι καρύδας

 

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ τα κλασικά αποσμητικά του εμπορίου, όπως όλοι και όλες μας. Ωστόσο, απέκτησα μία βαθιά αγάπη για το λάδι καρύδας και άρχισα να ψάχνω διάφορες συνταγές που θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Ένα τόσο υπέροχο φυσικό υλικό, πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι σε ότι μπορείς.

Έτσι, άρχισα να ψάχνω σε τι θα μου ήταν χρήσιμο και έπεσα σε μία καταπληκτική ιδέα που δεν περίμενα με τίποτα. Ένα εύκολο αποσμητικό με λάδι καρύδας χωρίς χημικά και διάφορα συστατικά που κάνουν κακό στο δέρμα σου. Επίσης, είναι vegan και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις και εσύ όταν δεις πόσο εύκολα γίνεται.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το αποσμητικό με λάδι καρύδας:



  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας cornflour

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το αποσμητικό με καρύδα

aposmitiko-me-ladi-karudas-elaia-soma-futika-ilika-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο αποσμητικό, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Σε ένα μπολάκι βάλε και τα τρία υλικά και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Αν έχεις λάδι καρύδας που έχει παγώσει, τότε λιώσε το λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις στη συνταγή.

Βάλε τη κρέμα σε ένα βαζάκι της επιλογής σου και κράτησε τη σε ένα μέρος με θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αμέσως στο δέρμα σου, αρκεί να έχεις καθαρά και στεγνά χέρια. Μία μικρή ποσότητα στη περιοχή της μασχάλης σου είναι αρκετή για να έχεις ένα μυρωδάτο και φυσικό αποτέλεσμα. Το φυτικό αποσμητικό με λάδι καρύδας είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις.

 




 

 

Extra tips:

  • Εκτός από τη περιοχή της μασχάλης, μπορείς να το εφαρμόσεις και κάτω από το στήθος για να αποφύγεις το σύγκαμα αλλά και τον ιδρώτα.
  • Αν δεν απλώνεται καλά η κρέμα, ζέστανε τη λίγο με τα χέρια σου και άπλωσε τη.
  • Η χρήση της κρέμας θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα. Ακόμα και με μία απαλοιφή θα έχεις καθαρό δέρμα για όλη τη μέρα. Αν ωστόσο, κάνεις κάποια βαριά δουλειά ή γυμνάζεσαι και ιδρώνεις εύκολα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παραπάνω από μία φορά.
  • Για περισσότερες χειροποίητες συνταγές δες εδώ.
  • Αυτό το αποσμητικό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, αλλά αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ένα φυσικό έλαιο με κάποια μυρωδιά (πχ βανίλια ή πεύκο) για να μυρίζει πιο όμορφα.
  • Είναι το μόνο αποσμητικό που μπορεί να διαρκέσει για πάντα και δεν χαλάει ποτέ. Κράτησε το σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ένα ξηρό μέρος και χρησιμοποίησε το όποτε θέλεις.
  • Μπορεί να έχει μέσα λάδι, αλλά δεν λεκιάζει τα ρούχα και δεν δημιουργεί στάμπες σε κάποιο ύφασμα.
  • Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ευαισθησία στη σόδα ή σε κάποιο άλλο υλικό. Μην ανησυχήσεις, απλά μην προσθέσεις αυτό το υλικό ή αντικατέστησε το με κάποιο άλλο.  Ωστόσο, τα ποσοστό εμφάνισης κάποια ευαισθησίας στα συγκεκριμένα υλικά είναι ελάχιστο ως μηδενικό.

 

Από τα πιο αγαπημένα μου αποσμητικά που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη. Δοκίμασε το και εσύ και πες μου πως σου φάνηκε!

 



Post Author: Eisaimonadikigr