zimi-pitsas-me-2-ilika-diatrofi-eisaimonadikigr

Σπιτική ζύμη πίτσας με 2 μόνο υλικά

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις τη πιο νόστιμη ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά που όλες και όλοι έχουμε στη κουζίνα μας. Σπιτική ζύμη πίτσας με 2 μόνο υλικά.

 

Τώρα το καλοκαίρι όλοι και όλες μας ψάχνουμε ελαφριές και νόστιμες συνταγές με λίγες θερμίδες για να διατηρήσουμε τη γραμμή μας αλλά και γιατί λόγω ζέστης δεν αντέχουμε τα βαριά φαγητά. Ωστόσο, ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μία και μοναδική πίτσα; Τώρα μπορείς να τρως όση πίτσα θες χωρίς τύψεις για τη ζύμη και τα υλικά της. Πώς;

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε τη διαδικασία για να φτιάξεις τη πιο νόστιμη και υγιεινή ζύμη για πίτσα που υπάρχει με μόνο δύο υλικά.

 

 

Σπιτική ζύμη πίτσας με 2 μόνο υλικά

pitsa-zimi-diaitis-giaourti-aleuri-eisaimonadikigr

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • Μισό κιλό αλεύρι

 

 

Προαιρετικά:

  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Νερό όσο πάρει και αν χρειαστεί

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τη σπιτική ζύμη πίτσας με μόνο 2 υλικά

zimi-2ilika-pitsa-giaourti-aleuri-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το σε ένα μεγάλο μπώλ. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακάτεψε καλά καλά με τα χέρια σου. Πλάσε τη ζύμη για πέντε λεπτά καλά καλά και άσε τη στην άκρη για μισή ώρα αφού τη τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη που μπορείς να βρεις σε όλα τα τοπικά σούπερ μάρκετ.

Αν δεις ότι η ζύμη χρειάζεται και άλλα υγρά, εκτός από το γιαούρτι, πρόσθεσε σιγά σιγά λίγο νερό μέχρι να σου βγει το αποτέλεσμα που θες. Σκέπασε καλά τη ζύμη και άφησε τη στην άκρη. Η ζύμη σου μετά από μισή ώρα θα είναι έτοιμη για χρήση. Χώρισε τη σε ίσα κομμάτια και άνοιξε το κάθε ένα στο μέγεθος της πίτσας που θέλεις.

 

 

ugieini-pitsa-zimi-aleuri-giaourti-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Για μία πιο υγιεινή εναλλακτική, βάλε πάνω στη πίτσα σου, φρέσκια κομμένη ντομάτα σε κύβους ή τριμμένη στον τρίφτη. Όπως επίσης και μανιτάρια, πιπεριές σε όλα τα χρώματα, σπανάκι, ρόκα και τυρί σόγιας ή με λίγα λιπαρά. Και επίσης, μπορείς να βάλεις ότι είδος τυριού θέλεις. Αγαπάω ιδιαίτερα τη φέτα αλλά και το κίτρινο τυρί με λίγες θερμίδες. Αν είσαι λάτρης της γαλοπούλας πάρε μία με χαμηλά λιπαρά.

Η πίτσα σου είναι έτοιμη για τον φούρνο. Ψήσε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Γενικά μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πίτσα με τα δικά σου υλικά, ανάλογα τις γεύσεις σου. Γιατί η πίτσα είναι το πιάτο που μπορείς να μοιραστείς με όλους όσους αγαπάς.

 

 

Καλή σου επιτυχία! Μοιράσου αυτή τη πανεύκολη ζύμη πίτσας με τους φίλους σου.

Post Author: Eisaimonadikigr