koukounares-sokolatenies-xristougenniatikes-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες κουκουνάρες με μόνο 3 υλικά

Φτιάξε αυτές τις εύκολες σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες κουκουνάρες γεμάτες με μερέντα με μόνο 3 υλικά. Ιδανικό γλυκάκι για παιδιά.

 

Χριστουγεννιάτικες κουκουνάρες σοκολάτας

xristougenniatikes-sokolatenies-koukounares-koukounaria-sokolatas-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Μία από αυτές τις μέρες, με επισκέφτηκε ένα αγαπημένο μου άτομο και μου έδειξε αυτή την υπέροχη συνταγή. Αυτές οι σοκολατένιες κουκουνάρες, δεν τις έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα. Είναι ένα γλυκάκι που θυμίζει Χριστούγεννα και όμορφες στιγμές με την οικογένεια.

Με ελάχιστα υλικά και γεμάτο σοκολάτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, αλλά ειδικά τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το γλυκό. Βάλε φαντασία και πολύ αγάπη σε αυτή τη συνταγή για να δημιουργήσεις ένα αγαπημένο σοκολατένιο γλυκάκι. Για να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς.

 

 

Υλικά για περίπου 10-15 κουκουνάρες:



  • 4 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 1,5 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • Δημητριακά σοκολάτας για στόλισμα
  • Ζάχαρη άχνη για στόλισμα

 

 

 

 

Τρόπος και διαδικασία

koukounaria-sokolatenia-sokolatas-koukounares-xristougenna-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Αυτό το γλυκάκι φτιάχνεται πανεύκολα και μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι στη παρασκευή του. Θα έχεις τα πιο ξεχωριστά σοκολατένια κουκουνάρια που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Για αρχή, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε έξω σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μας μέχρι να γίνουν σκόνη ή αν θέλουμε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, δεν τα σπάμε τελείως.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη μερέντα. Ανακατεύουμε και τα 2 υλικά μαζί και τέλος, ρίχνουμε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε με τα χέρια μας και να μην κολλάει. Αν κολλάει πολύ η ζύμη, προσθέτουμε κι άλλο μπισκότο.

 

 

Αρχίζουμε και πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τους φτιάχνουμε μία μικρή μυτούλα προς τα πάνω για να μπορούμε να στερεώσουμε εκεί τα δημητριακά μας. Καρφώνουμε και κολλάμε καλά τα δημητριακά γύρω γύρω από το μπαλάκι και τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Αν θέλουμε, τα στολίζουμε και με ζάχαρη άχνη, εκτός από τα δημητριακά.

Αφήνουμε τις σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες κουκουνάρες στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 2-3 ώρες. Έτοιμο το γλυκάκι μας να το απολαύσουμε και να το μοιραστούμε με όλους όσους αγαπάμε.

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ζάχαρη άχνη ή κανονική μέσα στο μείγμα.
  • Εκτός από δημητριακά και ζάχαρη άχνη, μπορείς να στολίσεις τις χριστουγεννιάτικες κουκουνάρες με τρούφα της επιλογής σου, κομματάκια σοκολάτας αλλά και τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς.
  • Για περισσότερες κουκουνάρες, διπλασίασε τη ποσότητα των υλικών.
  • Το ιδανικότερο γλυκάκι για κέρασμα, δώρο αλλά και για όταν θα θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο.

 

 

Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr