sokolatakia-me-xourmades-karidi-glika-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σοκολατάκια με χουρμάδες έτοιμα μέσα σε 10 λεπτά

Έχεις δοκιμάσει ποτέ σου σοκολατάκια με χουρμάδες; Ήρθε η ώρα να απολαύσεις τα πιο νόστιμα σοκολατάκια που είναι έτοιμα μέσα σε μόνο 10 λεπτά.

 

Σοκολατάκια με χουρμάδες

xourmades-sokolata-sokolatakia-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη συνταγή, μου ήρθε εντελώς τυχαία μία μέρα που πήγα και αγόρασα χουρμάδες και αφού έφαγα όσους ήθελα, δεν ήξερα τι να κάνω τους υπόλοιπους.

Έκατσα και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να τους κάνω για να μην πάνε χαμένοι και μου ήρθε αυτή η εύκολη και γρήγορη ιδέα. Συνδύασα σοκολάτα με ένα αγαπημένο αποξηραμένο φρούτο και δεν έμεινα απογοητευμένη. Ξετρελάθηκα με τη νοστιμιά τους και ήρθε η ώρα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σου.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 10-15 σοκολατάκια:



  • 150 γραμμάρια χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουβερτούρες σοκολάτας της επιλογής σου
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια καρύδια (αν θέλεις, δεν είναι αναγκαίο να τα προσθέσεις)
  • Λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο

 

 

 

 

Εκτέλεση

sokolatakia-xourmades-ksiroi-karpoi-karidia-liga-ilika-sokolata-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Το να φτιάξεις αυτά τα εύκολα σοκολατάκια, είναι παιχνιδάκι και θα ξετρελάνεις τους πάντες. Δεν θα προλαβαίνεις να τα φτιάχνεις σε γιορτές, γενέθλια αλλά και ως ένα γρήγορο κέρασμα για τους καλεσμένους σου.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι 10 λεπτά από τον χρόνο σου και ένα μεγάλο μπολ. Μην περιμένεις άλλο, πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κόψε σε κομματάκια το βούτυρο μαζί με τις σοκολάτες και βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Κόψε τους χουρμάδες σε κομματάκια και ρίξε τα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφού τη βγάλεις από τον φούρνο.

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά, δες εδώ

 

Ανακάτεψε τα υλικά μαζί και αν θέλεις πρόσθεσε και σπασμένα καρύδια ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σου. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο μιας και τα σοκολατάκια μας είναι και μόνα τους νόστιμα χωρίς τη συνοδεία κάποιου ξηρού καρπού.

Τέλος, άπλωσε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και βάλε κουταλιές κουταλιές, στην επιφάνεια του ταψιού από το μείγμα για τα σοκολατάκια με χουρμάδες σε ότι σχήμα θέλεις. Άφησε τα να κρυώσουν εκτός ψυγείου για περίπου 10 λεπτά και έπειτα βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 1-2 ώρες.

Ξεκόλλησε τα σοκολατάκια από την επιφάνεια και είναι έτοιμα να τα καταβροχθίσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου την ιδέα με τους φίλους σου!



 

Post Author: Eisaimonadikigr