ponoi-periodou-liseis-eukoles-fisikes-ugeia-soma-periodos-ginaika-eisaimonadikigr

Πόνοι περιόδου; Απαλλάξου φυσικά με πολύ απλούς τρόπους

Οι πόνοι περιόδου κάθε μήνα σε κάθε γυναίκα, είναι πολύ ενοχλητικοί. Μην ανησυχείς όμως, γιατί σου έχω κάποιες απλές λύσεις να μειώσεις τον πόνο.

 

Πόνοι περιόδου και κράμπες

ponoi-tis-periodou-periodos-ugeia-soma-ginaika-eisaimonadikigr

Πολλές από εμάς υποφέρουμε κάθε μήνα λόγω της περιόδου μας. Οι πόνοι είναι μεγάλοι και χωρίς φαρμακευτική αγωγή δεν περνάνε εύκολα. Αυτό το γεγονός μας δυσκολεύει στη καθημερινότητα μας και τα χάπια δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να απαλλαχθείς από αυτόν τον πόνο. Με λίγα απλά βήματα θα σωθείς και δεν θα σου αποσπά τίποτα τη προσοχή. Παρακάτω θα σου αναφέρω κάποιους τρόπους που με βοήθησαν εμένα προσωπικά και οι πόνοι περιόδου είναι πια παρελθόν.

 

 

 

Ζέστη στη κοιλιά σου

Μία πολύ καλή λύση για να απαλλαχθείς από τους πόνους της περιόδου, είναι να βάλεις ζέστη στη κοιλιά σου. Με μία θερμοφόρα ή μία κουβέρτα μπορείς να βρεις την ησυχία σου. Βάλε στο σημείο που πονάς κάτι ζεστό και κράτησε το όσο πιο πολύ μπορείς.

Οι κράμπες της περιόδου θα εξαφανιστούν αμέσως. Φρόντισε αν βάλεις κάποια θερμοφόρα, να μην είναι πολύ ζεστή για να μην πάθεις κάποιο έγκαυμα.

 

 

 

Τα ζεστά ροφήματα κάνουν καλό

Όπως και η θερμοφόρα, έτσι και τα ζεστά ροφήματα θα σε ανακουφίσουν άμεσα. Προτίμησε τσάι ή χαμομήλι μιας και έχουν διουρητικές δυνατότητες, κάτι που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου.

 

 

Στη περίοδο όλες έχουμε κατακράτηση και δυσφορία, γι ‘αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσεις διουρητικά ζεστά ροφήματα για να διευκολύνεις τη κατάσταση.

 

 

 

Για περισσότερες συμβουλές υγείας δες εδώ



 

 

Το μαξιλάρι στη μέση σώζει ζωές

Για να ανακουφίσεις τον πόνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό χαμηλό μαξιλάρι, τοποθετώντας το κάτω από τη μέση σου. Βάλε τα πόδια σου ψηλά και το μαξιλάρι κάτω από τη μέση σου για περίπου 5 λεπτά και επανέλαβε κάθε μισή ώρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα χαλαρώσουν οι μυς της περιοχής και ο πόνος θα μειωθεί κατά πολύ.

 

zesti-ponoi-periodou-periodos-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

 

Μασάζ με αιθέρια έλαια

Το μασάζ μπορεί να σε σώσει σε αυτή τη περίπτωση. Διάλεξε το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα σου στο σημείο για περίπου 10 λεπτά. Αν μπορείς, ζέστανε λίγο το έλαιο πριν το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις παραπάνω θερμότητα.

 

 

Οι κινήσεις φρόντισε να γίνονται στο σημείο κάτω από τη κοιλιά σου αλλά και μέχρι πάνω στο σημείο του αφαλού. Έπειτα φόρα κάτι ζεστό για να κρατήσεις παραπάνω ώρα τη θερμότητα και να ανακουφιστείς από τις κράμπες.

 

 

 

 

Δοκίμασε τη yoga

Η yoga και γενικά η ήπια γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ. Ειδικά η yoga λόγω των κινήσεων της, θα σε βοηθήσει με τον πόνο αλλά και με τις κράμπες. Εκτός από τη περίοδο, θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μυς όλου του σώματος σου και να γίνεις πιο ευκίνητη και υγιής.

Μπορείς να βρεις άπειρα βιντεάκια που θα σε βοηθήσουν να κάνεις yoga αλλά και ότι άλλο είδος γυμναστικής σου αρέσει στο σπίτι.

 

 

 

periodos-ponos-liseis-tropoi-simvoules-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

Η διατροφή παίζει ρόλο

Η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη περίοδο σου. Φρόντισε να μην καταναλώνεις πολλά αλμυρά, καυτερά και βαριά φαγητά μιας και επιβαρύνουν το πρόβλημα.

Οι πόνοι περιόδου θα μειωθούν κατά πολύ αν φροντίσεις να τρως πιο υγιεινά. Βάλε στη διατροφή σου φρούτα, λαχανικά, ψάρια με Ωμέγα 3 λιπαρά, ξηρούς καρπούς αλλά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Απέφυγε ότι περιέχει άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, όπως και το πολύ αλάτι μιας και προκαλεί κατακράτηση, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια της περιόδου.

 

 

 

 

 

Μείνε ενυδατωμένη

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, χάνουμε πολλά υγρά αλλά λόγω ορμονών έχουμε και μία ενοχλητική κατακράτηση. Γι’ αυτό, φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα σου και να έχεις πάντα πάνω σου ένα μπουκαλάκι νερό.

Το νερό εκτός από την ενυδάτωση, είναι και αντιοξειδωτικό αλλά και διουρητικό. Σε βοηθάει με τη κατακράτηση και το φούσκωμα και βοηθάει όλα τα όργανα μας να λειτουργήσουν φυσιολογικά. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νεράκι μας, ακόμα και αν δεν έχουμε περίοδο. Και οι πόνοι περιόδου θα εξαφανιστούν σιγά σιγά.

 

 

 

 

  • Οι πόνοι περιόδου είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό αλλά αν παρατηρήσεις έναν συνεχόμενο μεγάλο πόνο, τότε καλό θα είναι να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου.

 



Post Author: Eisaimonadikigr