sosto-aroma-epilogi-sosti-aromatos-soma-murodies-omorfia-eisaimonadikigr

Πως κάνω σωστή επιλογή αρώματος για να βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Εσύ ξέρεις πως μπορείς να κάνεις σωστή επιλογή αρώματος για να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα; Με τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους.

 

Η σωστή επιλογή αρώματος για σένα

Κάθε άρωμα έχει ένα βασικό συστατικό, τη λεγόμενη βάση, που χαρακτηρίζει τη μυρωδιά του. Κάθε διαφορετική βάση ταιριάζει σε διαφορετικό τύπο γυναίκας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας περιορίζει. Δείτε το άρωμα σαν αξεσουάρ. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικό άρωμα για κάθε περίσταση. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, βασιστείτε πρώτα από όλα στο ένστικτό σας. Καλό είναι όμως να ακολουθήσετε και μερικούς κανόνες, που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε σωστά.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

  • Για τα πιο φθηνά αλλά και πιο μοδάτα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια ρίξε μία ματιά εδώ και εδώ! Οι προσφορές σε περιμένουν!

 

 

 

Πως να επιλέξω το άρωμα που μου ταιριάζει

aroma-poio-sou-tairiazei-sosti-epilogi-murodia-soma-omorfia-eisaimonadikigr

 

  • Το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας είναι καθοριστικός παράγοντας σε σχέση με το άρωμα που μας ταιριάζει. Στις ξανθιές με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ταιριάζουν τα δροσερά, λουλουδάτα αρώματα ενώ στις ξανθιές με σταρένια επιδερμίδα διαλέγουν δροσερά, πιο περίπλοκα λουλουδάτα αρώματα, αλλά και ελαφρώς ξυλώδη και ανατολίτικα. Οι κοκκινομάλλες με ανοιχτή επιδερμίδα μπορούν να φορέσουν όλα τα ξυλώδη, τα απαλά ανατολίτικα αρώματα, αλλά και τα λουλουδάτα. Για τις καστανές πάλι, με σταρένια ανοιχτή επιδερμίδα είναι πιο κατάλληλα τα αρώματα με βάση το ξύλο ή τα εσπεριδοειδή και τις ανατολίτικες μυρωδιές. Τέλος, οι μελαχρινές καλό είναι να επιλέγουν τα πιο έντονα ξυλώδη, βαριά ανατολίτικα και περίπλοκα λουλουδάτα αρώματα.

 

 

Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό άρωμα!

 

  • Αφού κάναμε το πρώτο βήμα για να βρούμε το «άρωμά μας», ας αποφασίσουμε για ποια περίσταση το θέλουμε. Για τις πρωινές ώρες ή για το γραφείο πιο κατάλληλο είναι ένα άρωμα με ζωηρές νότες εσπεριδοειδών, που μας χαρίζει ενεργητικότητα και ζωντάνια και αφήνει στο πέρασμά μας μια αύρα δροσιάς. Για το βράδυ πιο κατάλληλα είναι τα αέρινα και θηλυκά αρώματα που αναδίδουν ευωδιές λουλουδιών. Κάποια από αυτά είναι πιο ελαφριά (μυρίζουν βιολέτα, για παράδειγμα), κάποια άλλα μέτρια (τριαντάφυλλο ή γιασεμί) και άλλα πιο έντονα (γαρδένια ή κρίνος).

 

 

Για περισσότερες συμβουλές ομορφιάς δες εδώ




 

 

  • Για πιο γλυκές, ανάλαφρες μυρωδιές, θα προτιμήσουμε τα φρουτώδη αρώματα, που βασίζονται στην ευωδιά της φρέσκιας φράουλας, του μάνγκο ή του λεμονιού. Τα ανατολίτικα αρώματα, με ευωδιές εξωτικών φρούτων ή κεχριμπαριού και βανίλιας είναι πιο ερωτικά και ταιριάζουν σε χειμωνιάτικες βραδιές.

 

sosti-epilogi-aromatos-soma-murodia-omorfia-eisaimonadikigr

 

  • Τελευταίο στάδιο, η αγορά του αρώματος. Καλό είναι να μην δοκιμάζετε πάνω από τέσσερα αρώματα τη φορά. Ψεκάστε το άρωμα σε ένα χαρτάκι. Αν σας άρεσε, δοκιμάστε το στον καρπό σας και περιμένετε λίγο πριν μυρίσετε. Δέκα λεπτά αρκούν για να αντιληφθείτε εάν το άρωμα που επιλέξατε ταιριάζει στο δέρμα σας. Μέσα σε αυτά, αφήνετε την επιδερμίδα σας να αντιδράσει ουσιαστικά σε αυτό ώστε να καταλάβετε εάν σας αρέσει ή όχι. Έτσι θα κάνετε τη σωστή επιλογή αρώματος.

 

Το σωστό άρωμα…!

 

 

  • Για τα πιο φθηνά αλλά και πιο μοδάτα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια ρίξε μία ματιά εδώ και εδώ! Οι προσφορές σε περιμένουν!

 

 

 

 

  • Τέλος, να θυμάστε ότι τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι τα τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα, η μυρωδιά που αναδύουν αρχίζει σταδιακά να ξεθυμαίνει.
    Τώρα είστε κατάλληλα προετοιμασμένη για να κάνετε τη σωστή επιλογή αρώματος για σας αλλά και για τις φίλες σας, αν θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο. Καλές αγορές!

 

 

 

 

  • Για τα πιο φθηνά αλλά και πιο μοδάτα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια ρίξε μία ματιά εδώ και εδώ! Οι προσφορές σε περιμένουν!

 

 



Post Author: Eisaimonadikigr