programma-diatrofis-trion-imeron-diaita-apotoksinosi-metavolismos-soma-ugeia-eisaimonadikigr

Ξύπνησε τον μεταβολισμό σου με αυτό το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σου και θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου άμεσα και γρήγορα.

 

Πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών για ξύπνιο μεταβολισμό

 

programa-diatrofis-tris-meres-soma-ugeia-diaita-eisaimonadikigr

 

Ξύπνα τον μεταβολισμό σου σε τρεις ημέρες, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, που μετά το πέρας του θα δεις το σώμα σου να αλλάζει δραστικά.

Ο μεταβολισμός έχει στόχο να ενεργοποιήσει βασικές λειτουργίες που μας κρατούν στη ζωή, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και η μετατροπή των τροφών σε ενέργεια.  Ο μεταβολικός ρυθμός (δηλαδή ο ρυθμός με τον οποίο «καίμε» τις θερμίδες) διαφέρει μεταξύ των δύο φύλλων αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο και επηρεάζεται από την ηλικία, τις ορμόνες και πολλούς άλλους παράγοντες.  Μετά από κάποια ηλικία, «πέφτει» και δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε το βάρος μας ή να χάσουμε κιλά.

Μην απογοητεύεστε.  Με τις συμβουλές μας ο μεταβολισμός σας θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα είστε πιο ανάλαφρες, αφού θα νιώσετε να σας πλημμυρίζει ενέργεια.  Τις τρεις μέρες που θα διαρκέσει η αποτοξίνωσή σας, μην ταλαιπωρηθείτε με έντονη γυμναστική.  Προτιμήστε ήπια άσκηση όπως γιόγκα ή περπάτημα. Αυτό το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών θα σου λύσει τα χέρια.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

ΠΡΩΪΝΟ:

Ιδανική ώρα για ξύπνημα: 6-7.30 π.μ.

  • Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξιδο με τρεις κουταλιές της σούπας νερό.  Το μείγμα θα επιτρέψει στο στομάχι σας να χωνεύει πιο εύκολα τις τροφές.  Μισή ώρα μετά το ρόφημα, φάτε μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

 

  • Αλείψτε σε δύο ρυζογκοφρέτες από καστανό ρύζι μία με δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρυδιάς και ελαιόλαδο.  Οι ρυζογκοφρέτες περιέχουν αδιάλυτες ίνες που επιτρέπουν στο φαγητό σας να κατέβει πιο ομαλά στο στομάχι, ενώ τα λιπαρά από το λάδι καρύδας περιέχουν ήπια τριγλυκερίδια, τα οποία είναι αρκετά εύπεπτα.  Επιπλέον έχει αντιμικροβιακή δράση.  Το ελαιόλαδο καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και έλκος.

 

  • Πιες μια κούπα ζεστό τσάι με τζίντζερ, το οποίο περιέχει φαινόλες, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τον μεταβολισμό.  Φτιάξτε το μόνη σας με μια απλή συνταγή, για να κάνετε το πρωινό που θα φάτε πιο εύπεπτο.  Αναμειγνύετε στο μπλέντερ 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ, 70 γραμμάρια φύλλα μέντας και μία πρέζα κάρδαμου.  Τα τοποθετείτε σε μία κανάτα βραστό νερό (περίπου ένα λίτρο) και την σκεπάζετε για 30 λεπτά.  Φιλτράρετε το τσάι σε ένα μπουκάλι και προσθέτετε 90 ml χυμό λεμονιού, 60 ml χυμό πορτοκαλιού και ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα.  Σερβίρετε με ένα κουταλάκι μέλι.

 

diaita-diatrofi-programma-trion-imeron-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ:

Ιδανική ώρα: 10 π.μ.

  • Ένα πρωτεϊνούχο shake με αρακά ή σκόνη ρυζιού αναμεμειγμένη με νερό και 1-2 μερίδες φρούτα. Αυτό το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών, μπορεί να γίνει και για περισσότερες μέρες, ανάλογα το τι αποτέλεσμα θέλεις να έχεις.

 

 




 

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:

Ιδανική ώρα: 1 π.μ

  • Μία μερίδα πράσινου χυμού που περιέχει ½ μέτριο μήλο, ½ αχλάδι, 1 μέτριο αγγούρι.  Τα κόβετε και τα ανακατεύετε με ¾ φλιτζανιού λαχανίδα και ½ λεμόνι χωρίς τα κουκούτσια.  Προσθέτετε νερό αν χρειαστεί, για να γίνει ομοιογενές το μείγμα, και έχετε έτοιμο το ιδανικό μείγμα για να αποτοξινώσετε το στομάχι σας.

 

 

ΔΕΙΠΝΟ:

Ιδανική ώρα: 5-6 μ.μ.

Συνδυάστε όσα λαχανικά θέλετε εκτός από λευκή πατάτα και βράστε τα.  Μπορείτε να τα κάνετε και σοτέ, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, ακόμη και έναν συνδυασμό των δυο του. Καταναλώστε τα όπως είναι βραστά, ή πολτοποιήστε τα για μια πιο κρεμώδη υφή. Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς με τα αγαπημένα σας λαχανικά.

 

 

 

Αν ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας. Επίσης, θα χάσετε κιλά και θα νιώθετε πιο ανάλαφροι.

 



Post Author: Eisaimonadikigr