patates-fournou-stin-ladokolla-fagita-sintages-eisaimonadikigr

Σκεπαστές πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα γεμάτες νοστιμιά

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτές τις πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα. Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται και εκτός από νόστιμες, είναι και πολύ υγιεινές.

 

Σκεπαστές πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα

patates-stin-ladokolla-fournou-sintages-eisaimonadikigr

Τις τελευταίες μέρες μου έχει έρθει η όρεξη να φτιάχνω όλα τα γεύματα μου μόνη μου και να κάνω με ότι παραλλαγές θέλω. Τα κάνω όλα πολύ υγιεινά αλλά κυρίως νόστιμα και αναλόγως τα γούστα μου.

Έτσι, σήμερα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω για μεσημεριανό με τα υλικά που έχω στο σπίτι. Έψαξα καλά σε όλα τα ντουλάπια και ξαφνικά έπεσα πάνω σε κάτι πατάτες. Και τότε μου ήρθε η επική ιδέα να τις κάνω στη λαδόκολλα με διάφορα μυρωδικά. Το αποτέλεσμα με άφησε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη.Μία υγιεινή και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια. Είναι πανεύκολες και είμαι σίγουρη ότι θα τις λατρέψεις όσο και εγώ.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 1 μερίδα από τις πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα:



  • 2 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Λίγο ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Λαδόκολλα για να τις τυλίξουμε
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • Τριμμένο τυρί της επιλογής σου όσο θες
  • Προαιρετικά: κόκκινο πιπέρι, πάπρικα ή κάποια γλυκόξινη καυτερή σάλτσα

 

 

 

 

Εκτέλεση και ψήσιμο

sintages-patates-fournou-stin-ladokolla-patata-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε με το να καθαρίσουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στα δύο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα θα πρέπει να είναι τόση, όση χρειαστεί για να τις τυλίξουμε μέσα σαν πακετάκι.

Έπειτα βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη στις πατάτες και κόβουμε και τη σκελίδα σκόρδο από πάνω τους. Αν θέλουμε βάζουμε περισσότερο σκόρδο ανάλογα με τα γούστα μας.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το μέλι, το μπαλσάμικο ξύδι, το λεμόνι και το τριμμένο τυρί. Βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τις πατάτες να πάει παντού και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σαν πακετάκι για να κρατήσει μέσα όλα τα ζουμιά του. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και κάποιο υλικό από τα προαιρετικά που σου έχω γράψει για περισσότερη νοστιμιά και μυρωδιά.

 

Για περισσότερες υγιεινά πιάτα και επιλογές δες εδώ

 

Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Όταν περάσει η μισή ώρα, ρίξε μια ματιά, αν έχει εξατμιστεί το νερό και αν δεν έχει νερό, πρόσθεσε κι άλλο.

Μόλις περάσει η 1 ώρα, μαχαίρωσε προσεκτικά μία πατάτα και δες αν έχει ψηθεί. Αν είναι έτοιμη, βγάλε τις πατάτες από την λαδόκολλα και σέρβιρε. Οι σκεπαστές πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα είναι έτοιμες να τις απολαύσεις και να τις συνοδεύσεις με ότι θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγούλα με τους φίλους σου!

 

Post Author: Eisaimonadikigr