patates-fournou-san-tiganites-sintages-eisaimonadikigr

Υγιεινές πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές με απίστευτη νοστιμιά

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές που με λίγα υλικά θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Υγιεινές, εύκολες και τραγανιστές.

 

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

tiganites-patates-fournou-xoris-ladi-ugieines-epiloges-sintages-eisaimonadikigr

Θες και εσύ τις πιο εύκολες πατάτες χωρίς περιττά λάδια και με πολύ λίγα υλικά; Τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις τις πιο υγιεινές πατάτες φούρνου που είναι σαν τηγανιτές. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες και εκτός από πολύ νόστιμες, είναι και πολύ τραγανές.

Δεν θα χορταίνεις να τις φτιάχνεις για όλους και σίγουρα θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου συνταγές. Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείς να τις προσθέσεις σε ότι γεύμα επιθυμείς. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τις πατάτες: (για 2 μερίδες)



  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε
  • Ένα κομμάτι λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

Προαιρετικά: Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά για περισσότερη γεύση, όπως πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη αλλά και διάφορα άλλα υλικά, όπως μουστάρδα, κάποια σάλτσα της επιλογής σου, αλλά να προσθέσεις και άλλα λαχανικά εκτός της πατάτας.

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τις τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

ugieines-patates-fournou-san-tiganites-ladokolla-sintages-eisaimonadikigr

Για να φτιάξεις αυτές τις πατάτες, δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Η προετοιμασία είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύεις.

Ξεκινάμε τη συνταγή για τις τηγανιτές πατάτες φούρνου με το να καθαρίσουμε και να πλύνουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε να πάνε όλα τα υλικά παντού. Βεβαίως αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερα μπαχαρικά ή λαχανικά για περισσότερη γεύση. Μπορείς να δοκιμάσεις και γλυκοπατάτα αντί για πατάτες αλλά θα χρειαστούν περισσότερη ώρα ψήσιμο γιατί είναι πιο σκληρές από τις κανονικές πατάτες.

 

 

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί, ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη αλλά όχι τη μία πάνω στην άλλη για να ψηθούν καλά και ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα και σερβίρουμε. Οι υπέροχες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές είναι έτοιμες να τις απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ή και όχι.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους αγαπημένους σου. Καλή επιτυχία!

 


Post Author: Eisaimonadikigr