omeleta-fournou-me-kolokithi-omeletes-sintages-auga-mageiriki-eisaimonadikigr

Πανεύκολη ομελέτα φούρνου με κολοκύθι με πολύ λίγα υλικά

Θέλεις ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο; Αυτή η εύκολη ομελέτα φούρνου με κολοκύθι είναι αυτό που ζητάς. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς κόπο.

 

Ομελέτα φούρνου με κολοκύθι

omeleta-fournou-me-kolokithi-omeletes-sintages-auga-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Τώρα που γράφω αυτή τη συνταγή είναι καλοκαίρι που σημαίνει ότι ψάχνω υγιεινές και ελαφριές συνταγές. Μου αρέσει το καλοκαίρι να φτιάχνω ελαφριά γεύματα με λίγα υλικά. Και έτσι ψάχνω αυτές τις νόστιμες αλλά απλές συνταγές. Έτσι, τυχαία έπεσα πάνω σε αυτή τη καταπληκτική ομελέτα φούρνου με κολοκύθι.

Λατρεύω το κολοκύθι και την ομελέτα φούρνου, οπότε τι πιο τέλειο από το να τα συνδυάσω σε μία υπέροχη συνταγή; Αυτή η ομελέτα έχει ελάχιστα υλικά και είναι πεντανόστιμη. Είναι ένα γρήγορο πιάτο για τις μέρες που βιάζεσαι ή θες κάτι εύκολο και ελαφρύ και θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε για την ομελέτα μας.

 

 

 

Υλικά για ένα μεσαίο ταψί (3-4 μερίδες):



  • 4 αυγά
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • Μία κουταλιά της σούπας γάλα
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για την ομελέτα φούρνου με κολοκύθι

omeleta-me-kolokithi-fournou-me-turi-omeletes-sintages-eisaimonadikigr

 

Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό πιάτο. Για αρχή άλειψε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί με ελαιόλαδο ή βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού ανάλογα τα γούστα σου.

Στη συνέχεια, ψιλόκοψε το ξερό κρεμμύδι και βάλε το μέσα στο ταψί. Καθάρισε καλά τα κολοκυθάκια και κόψε τα σε μικρά κομματάκια ή φέτες. Ρίξε τα μέσα στο ταψί μαζί με το κρεμμύδι και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι όσο θες. Ανακάτεψε τα καλά και συνεχίζουμε με το μείγμα των αυγών.

 

 

Χτύπησε σε καλά τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Μόλις τα ανακατέψεις καλά, ρίξε το μείγμα των αυγών μέσα στο ταψί να πάει παντού. Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, το τριμμένο τυρί που έχεις επιλέξει και η ομελέτα μας είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε την ομελέτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Η πιο εύκολη ομελέτα φούρνου με κολοκύθι είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη ομελέτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr