krema-mpananas-glika-mous-mpananas-banana-kremes-eisaimonadikigr

Πανεύκολη κρέμα μπανάνας για ένα δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο

Θες μία πανεύκολη κρέμα μπανάνας που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο; Τότε αυτή η κρέμα με μπανάνα θα σε ξετρελάνει με τη νοστιμιά της.

 

 

Δροσερή κρέμα μπανάνας

krema-mpanana-banana-creme-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου χόμπι είναι να μαθαίνω καινούριες συνταγές. Είτε από αλμυρά, είτε από γλυκά, δεν έχει καμία σημασία μιας και φτιάχνω τις δικές μου παραλλαγές. Βρίσκω μία συνταγή που μου αρέσει και τη κάνω όπως θέλω εγώ. Προσθέτω και αφαιρώ υλικά και στο τέλος έχω αυτό το αποτέλεσμα που μου αρέσει.

Έτσι έγινε και με αυτή την υπέροχη κρέμα μπανάνας. Τη βρήκα σε ένα ξένο site με μία δική τους παραλλαγή και την άλλαξα τελείως. Τη προσάρμοσα στα δικά μου γούστα και γεύσεις και στη παρουσιάζω παρακάτω. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την απίστευτη κρέμα με μπανάνα.

 

 

 

Υλικά για 3-4 μερίδες (ποτηράκια ή μπολάκια για γλυκό):



  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα της επιλογής σας
  • Μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική (προσθέστε παραπάνω ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό)
  • Ένα ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τη κρέμα μπανάνας

krema-me-mpanana-banana-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτή κρεμούλα γίνεται πανεύκολα και μπορείς να τη φτιάξεις για ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκάκι αλλά και για γλυκάκι για τους καλεσμένους σου. Ή πολύ απλά μπορείς να το κρατήσεις όλο για σένα και να το τρως κάθε φορά που έχεις ανάγκη κάτι γλυκό και ελαφρύ.

Ξεκινάμε με τις μπανάνες. Κόβουμε τις μπανάνες μας σε κομμάτια και τις προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ μας. Ρίχνουμε μέσα το 1 ποτήρι γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μαζί μία κρέμα. Αν δεν έχουμε στη κατοχή μας κάποιο μπλέντερ, πολτοποιούμε τις μπανάνες πολύ καλά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνει μία πηχτή κρέμα, την αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε.

 

 

Στη συνέχεια, βάλε το μισό λίτρο γάλα μέσα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται, ρίξε μέσα τους κρόκους μαζί με τις βανίλιες και ανακάτεψε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη για 1-2 λεπτά. Έπειτα ρίξε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίξε μέσα το κορνφλάουρ και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα. Όταν αρχίσει και πήζει, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Προσέχουμε να είναι σε μέτρια φωτιά η κουζίνα μας για να μην κόψει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια της επιλογής μας και αφήνουμε τη κρέμα μπανάνας να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείς να στολίσεις τα ποτηράκια με ότι θέλεις. Μετά από 2 ώρες η κρέμα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις ή να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για μία πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις μέλι αντί για κάποια ζάχαρη, όπως επίσης και στέβια ή σιρόπι Αγαύης. Επίσης, αντί για φρέσκο γάλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο φυτικό ή vegan που σου αρέσει. Εγώ προσωπικά προτιμώ το γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας.
  • Αν θέλεις ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή κάποιο τριμμένο μπισκότο μέσα στη κρέμα μας.
  • Στόλισε το γλυκάκι μας με τριμμένη σοκολάτα, καρύδα, ξηρούς καρπούς, κομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, όπως επίσης και με κάποιο σιρόπι που σου αρέσει.
  • Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορείς να δημιουργήσεις ότι κρέμα θέλεις. Για παράδειγμα κρέμα φράουλας, πορτοκαλιού, λεμονιού, ακτινίδιο, μήλο κλπ. Όπως επίσης και κρέμα σοκολάτας με τη προσθήκη κακάο σε σκόνη ή λιωμένη κουβερτούρα.
  • Η πιο νόστιμη κρέμα μπανάνας για μικρούς και μεγάλους!
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις κρέμα λεμόνι.
  • Φτιάξε εύκολη μους πορτοκάλι για όλες τις ώρες.

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr