roksakia-me-karidi-kai-sokolata-glika-paradosiaka-siropi-eisaimonadikigr

Πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια γεμιστά με καρύδι και σοκολάτα

Φτιάξε τα πιο πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια γεμιστά με λαχταριστή σοκολάτα και καρύδι. Μυρωδάτα και πεντανόστιμα σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις.

 

Πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια

paradosiaka-siropiasta-glika-roksakia-me-sokolata-siropi-karidi-eisaimonadikigr

Έχω δοκιμάσει άπειρες φορές αυτά τα πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια και έχουν γίνει από τα αγαπημένα μου γλυκά. Εκτός από πολύ νόστιμα, είναι και πολύ εύκολα. Μπορείς να τα φτιάξεις και να τα αφήσεις στο ψυγείο για να κλέβεις κανένα τις ώρες που έχεις λιγούρες και όχι μόνο.

Έλα μαζί μου για να δεις και εσύ πως μπορείς να κατακτήσεις αυτά τα πολύ εύκολα ροξάκια. Επίσης, μπορείς να τα βάλεις σε κουτάκια και αφού τα στολίσεις να τα μοιράσεις σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, θα τα αγαπήσουν όλοι και όλες.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τα ροξάκια:



  • 5 αυγά
  • Δυόμιση κούπες ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια καρύδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • Δύο συσκευασίες σφολιάτα κουρού
  • 2 μαύρες σοκολάτες ή κουβερτούρες
  • 150 γραμμάρια βούτυρο

 

 

 

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

 

 

 

 

Διαδικασία

roksakia-siropiasta-me-sokolata-kai-karidi-siropi-paradosiaka-glika-eisamonadikigr

Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξουμε αυτό το καταπληκτικό γλυκό. Η σοκολάτα και το καρύδι το απογειώνουν και η κανέλα σε ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς.

Για αρχή θα λιώσουμε τις σοκολάτες μας. Σε ένα μπολάκι, κόψε σε κομματάκια το βούτυρο και τις σοκολάτες και βάλε τις να λιώσουν για 2-3 λεπτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι. Όταν  λιώσουν, άφησε τις στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσε τα υλικά για το σιρόπι και ανακάτεψε τα όλα μαζί για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα το σιρόπι. Απέσυρε το από τη φωτιά για να κρυώσει.

Πρέπει να έχεις τα φύλλα σφολιάτας εκτός ψυγείου για να μαλακώσουν καλά και να ανοίγονται εύκολα. Μην ξεχάσεις αυτό το βήμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Στη συνέχεια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, πρόσθεσε και τα καρύδια αφού τα σπάσεις καλά μέσα στο μπλέντερ για να γίνουν καρυδόψιχα. Ανακάτεψε το μείγμα καλά, και τέλος ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα.

Αφού έχουμε τελειώσει με τη κρέμα μας, ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα τετράγωνο ταψάκι και απλώνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα πάνω στα φύλλα. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τα ροξάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τέλος, μόλις είναι έτοιμα τα ροξάκια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στο ταψί. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι κρύο και τα ροξάκια ζεστά. Άφησε τα να ρουφήξουν το σιρόπι για περίπου 1 ώρα και έτοιμα.

Τα πανεύκολα σιροπιαστά ροξάκια μας, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να διατηρήσεις το γλυκό μας, στο ψυγείο γιατί είναι πολύ νόστιμο παγωμένο.
  • Συνόδεψε το με παγωτό της επιλογής σου, μαρμελάδα, σαντιγί, ζάχαρη άχνη αλλά και κανέλα.
  • Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις τη σοκολάτα και έτσι θα έχεις τα κλασικά αγαπημένα ροξάκια που όλοι μας αγαπάμε.
  • Αντί για καρύδια μπορείς να προσθέσεις, ότι ξηρό καρπό επιθυμείς.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr