tiganites-patates-me-auga-omeleta-ilika-mageiriki-eisaimonadikigr

Αγαπημένη ομελέτα με πατάτες τηγανιτές με μυρωδιά μαμάς

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τη πιο αγαπημένη ομελέτα με πατάτες τηγανιτές που θυμίζει μαμά; Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου από τη νοστιμιά της.

 

 

Αγαπημένη ομελέτα με πατάτες τηγανιτές

auga-omeleta-tiganites-patates-mageiriki-ilika-eisaimonaikigr

Δεν ξεχνιέται η αγαπημένη μας ομελέτα. Τόσο απλή αλλά τόσο νόστιμη. Αυτή η ομελέτα που μας την έφτιαχνε η μητέρα ή η γιαγιά μας ως ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό μετά το σχολείο και όχι μόνο. Ακόμα θυμάμαι τις μέρες που τη τρώγαμε τα καλοκαίρια μετά τη παραλία.

Μέχρι και σήμερα παραμένει από τις πιο αγαπημένες μου ομελέτες γιατί με πολύ απλά υλικά μπορώ να φτιάξω ένα πεντανόστιμο πιάτο. Έλα μαζί μου για να θυμηθούμε μαζί αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις που είχαμε ως παιδιά και παραμένουν μέχρι και σήμερα.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για μία μεγάλη ομελέτα:



  • 2 κανονικές πατάτες
  • 3-4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη ή πάπρικα αναλόγως τα γούστα σου
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί της επιλογής σου

 

 

Προαιρετικά: Πιπεριές, μανιτάρια, τριμμένη ντομάτα, φέτα. (Αυτά τα υλικά είναι προαιρετικά και μπορείς να τα προσθέσεις αν το επιθυμείς)

 

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

omeleta-me-tiganites-patates-auga-avga-ilika-mageiriki-eisaimonadikigr

Για να φτιάξεις αυτή την αγαπημένη ομελέτα με πατάτες τηγανιτές, δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά μέσα στη μέρα σου. Γίνεται πανεύκολα και η νοστιμιά της είναι ανεπανάληπτη. Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα, τι περιμένεις; Ώρα να δοκιμάσεις τη πιο νόστιμη ομελέτα.

Βάλε σε ένα τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο και άφησε το να κάψει για περίπου 5 λεπτά. Εντωμεταξύ πάρε τις πατάτες και αφού τις καθαρίσεις καλά, κόψε τις στο σχήμα που σου αρέσει. Ρίξε τις μέσα στο καυτό λάδι και άφησε τις να πάρουν χρώμα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Στη συνέχεια, χτύπησε σε ένα μπολ, τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα και το γάλα για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μόλις ψηθούν οι πατάτες, ρίξε μέσα στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά και ψήσε τα όλα μαζί για περίπου 3-4 λεπτά ενώ τα γυρίζεις και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα η ομελέτα μας.

Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη από τη μία πλευρά, ρίξε της πάνω άφθονο κίτρινο τυρί και δίπλωσε τη στη μέση για να λιώσει καλά το τυρί. Σέρβιρε σε ένα όμορφο πιάτο και έτοιμη η απίστευτη ομελέτα μας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Συνόδευσε την ομελέτα με μία δροσερή σαλάτα της επιλογής σου, όπως λάχανο, μαρούλι, ή μια χωριάτικη σαλάτα με τα όλα της.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά για να τη κάνεις πιο νόστιμη και ευπαρουσίαστη. Αναλόγως τα γούστα σου φτιάξε την ομελέτα που σου αρέσει.
  • Μία καλή επιλογή είναι και μία εύκολη σος γιαουρτιού για να τη συνοδεύσεις. Χτύπησε γιαούρτι, λάδι, ξύδι, λεμόνι και λίγο σκόρδο σε σκόνη και έτοιμη η σος μας.

 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Μοιράσου μαζί μας τις ιδέες σου.

 

Post Author: Eisaimonadikigr