kreatopita-me-arni-fyllo-xoriatiko-pites-pita-sintages-eisaimonadikigr

Ξεχωριστή κρεατόπιτα με αρνί για μία λαχταριστή πίτα

Θέλεις και εσύ μία ξεχωριστή κρεατόπιτα με αρνί για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους; Τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα.

 

Κρεατόπιτα με αρνί που λιώνει στο στόμα

pita-me-arni-kreatopita-me-leuko-krasi-sintages-pites-eisaimonadikigr

 

Και εκεί που ήθελα να βρω μία ξεχωριστή πίτα που δεν έχω ξαναφάει ποτέ, έπεσα πάνω σε αυτή τη μοναδική κρεατόπιτα. Αυτή η κρεατόπιτα με αρνί μου τράβηξε τη προσοχή και αποφάσισα να τη φτιάξω και εγώ. Είχα βαρεθεί τις συνηθισμένες πίτες και αυτή η πίτα, ήρθε να μου αλλάξει γνώμη με τη νοστιμιά της. Αν είσαι φαν του αρνιού, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για σένα. Ώρα να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου ή να την φας χωρίς παρέα και να έχεις περισσότερη κρεατόπιτα.

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί:



  • Μία συσκευασία χωριάτικα φύλλα (περίπου 4 τεμάχια)
  • Λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα
  • 1 κιλό αρνί τεμαχισμένο χωρίς κόκκαλο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο

 

 

 

 

Εκτέλεση για τη κρεατόπιτα με αρνί και λευκό κρασί

kreatopita-me-arni-kai-leuko-krasi-fyllo-pites-pita-eisaimonadikigr

 

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα, είναι πανεύκολη. Για αρχή θα βάλουμε τον φούρνο να προθερμαστεί. Στη συνέχεια, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το αρνί μας. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί της επιλογής μας και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με το λευκό κρασί και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το αρνί μας για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.

 

 

Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι, 2 ποτήρια νερό και τη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για άλλα 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, βγάζουμε το ταψί και βλέπουμε αν έχει γίνει το ρύζι. Αν το ρύζι είναι έτοιμο, παίρνουμε το αρνί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και η γέμιση της πίτας μας είναι έτοιμη.

Σε ένα άλλο τετράγωνο ταψί αλείφουμε τον πάτο του με ελαιόλαδο. Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο και βάζουμε λίγη από τη γέμιση του αρνιού. Συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο από πάνω, άλειμμα με ελαιόλαδο και γέμιση. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μόλις βάλουμε γέμιση σε όλα τα φύλλα. Το τελευταίο φύλλο το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε τη κρεατόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Τη κόβουμε όταν κρυώσει λίγο για να μην διαλυθεί. Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα με αρνί είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

Extra tips:

  • Δεν ξεχνάμε να αλείφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο λάδι της επιλογής μας.
  • Εκτός από αρνί, μπορείς να βάλεις ότι είδος κρέατος σου αρέσει.
  • Αυτή η κρεατόπιτα ταιριάζει με ένα κρασί ή μία μπύρα της επιλογής σου.
  • Ως συνοδευτικό, μπορείς να φτιάξεις μία δροσερή σαλάτα ή ένα δροσερό dressing με γιαούρτι.
  • Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό σου σπιτικό φύλλο, αντί να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο.
  • Για περισσότερη νοστιμιά, πρόσθεσε κάποιο τυρί μέσα στη γέμιση μας ή ακόμα και κάποιο αλλαντικό που σου αρέσει.
  • Είναι η κατάλληλη πίτα για ένα μεγάλο τραπέζι, για να τη πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στο σχολείο ή στη σχολή, αλλά και να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.
  • Εκτός από τα λαχανικά που σου προτείνω, μπορείς να προσθέσεις και άλλα. Για παράδειγμα μανιτάρια φρέσκα, σκελίδες σκόρδο, πιπεριές ψιλοκομμένες, πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτα φρέσκια, καρότο αλλά και ότι άλλο σου αρέσει.

 

 

Μοιράσου αυτή τη λαχταριστή κρεατόπιτα με αρνί και λευκό κρασί με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr