kalokairino-fraoulogliko-me-3-ilika-eukolo-fraoules-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Νόστιμο καλοκαιρινό φραουλογλυκό με μόνο 3 υλικά

Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φραουλογλυκό με 3 μόνο υλικά. Θα το φτιάχνεις συνέχεια με το που μάθεις πως γίνεται και πόσο εύκολο είναι.

 

Εύκολο καλοκαιρινό φραουλογλυκό

fraoulogliko-kalokairino-gluko-me-fraoules-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το φραουλένιο γλυκάκι, είναι μία δική μου έμπνευση που μου ήρθε ενώ έτρωγα φράουλες. Ναι αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό φρούτο που δεν χορταίνεις να το τρως τα ζεστά μεσημέρια. Αν είσαι και εσύ λάτρης της αγαπημένης μας φράουλας, τότε θα αγαπήσεις λίγο παραπάνω αυτό το γλυκό.

Κι όμως με μόνο 3 υλικά θα έχεις ένα απίστευτα νόστιμο καλοκαιρινό γλυκάκι για όλη την οικογένεια. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς και προσθήκες θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως να φτιάξεις και εσύ αυτό το πανεύκολο καλοκαιρινό φραουλογλυκό.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα κανονικό ταψάκι:



  • Μία συσκευασία μπισκότα της επιλογής σου (εγώ προτιμώ τα Παπαδοπούλου)
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος (υπολόγισε γύρω στα 660 ml)
  • Μισό κιλό φράουλες

 

Προαιρετικά: Αν θέλεις πιο γλυκό το φραουλογλυκό μας, πρόσθεσε ζάχαρη άχνη ή κανονική.

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για το καλοκαιρινό φραουλογλυκό

gliko-me-fraoules-kalokairino-fraoulogliko-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται αυτό το γλυκό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 λεπτά από τον χρόνο σου και πολύ μεράκι και όρεξη.

Ξεκινάμε διαλέγοντας ένα μεσαίο ταψάκι της επιλογής μας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και συνεχίζουμε με τη κρέμα μας.

 

 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε για περίπου 10-15 λεπτά τις κρέμες γάλακτος μέχρι να γίνει το μείγμα μία πηχτή σαντιγί. Βάζουμε πάνω από τα μπισκότα μας τη σαντιγί που φτιάξαμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο. Τέλος, κόβουμε τις φράουλες μας στα 2 ή σε ότι κομμάτια θέλουμε και τα στολίζουμε πάνω από το γλυκό μας.

Αφήνουμε το καλοκαιρινό φραουλογλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το ιδανικό γλυκό για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις το γλυκό μας να γίνει πιο γλυκό, πρόσθεσε ζάχαρη άχνη ή ότι ζάχαρη θέλεις. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μέλι, σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου.
  • Εκτός από φράουλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι φρούτο θέλεις. Επίσης, μπορείς να στολίσεις το γλυκό με ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα, μπισκότα, κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κι ότι άλλο σου αρέσει.
  • Αν θες ατομικά γλυκάκια, ακολούθησε την ίδια διαδικασία, αλλά χρησιμοποίησε ποτήρια ή μπολάκια, ανάλογα τι έχεις.
  • Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε κακάο σε σκόνη, κομματάκια σοκολάτας, τρίμμα αλλά και τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη.
  • Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, βάλε μέσα στη σαντιγί, κάποιον ξηρό καρπό που σου αρέσει ή μπισκότα σπασμένα.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.
  • Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό γλυκάκι με φρυγανιές και ζελέ φράουλα. Δες εδώ πως μπορείς να το φτιάξεις.
  • Αντί για κανονική σαντιγί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτική ή vegan για ένα πιο υγιεινό και vegan αποτέλεσμα.
  • Μπορεί να λατρεύω τις φράουλες, αλλά μου αρέσει να προσθέτω περισσότερα φρούτα σε αυτό το γλυκό. Τα φρούτα που προτιμώ είναι οι μπανάνες, τα μήλα, το ακτινίδιο αλλά και τα ροδάκινα.

 

 

Μοιράσου το γλυκάκι μας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr