mosxari-sto-tigani-me-saltsa-italiki-sintagi-mageiriki-eisaimonadikigr

Μοσχαράκι στο τηγάνι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα

Λαχταριστό μοσχαράκι στο τηγάνι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Με μία φρέσκα σάλτσα ντομάτας με διάφορα μυρωδικά γεμάτη νοστιμιά.

 

Μοσχαράκι στο τηγάνι με σάλτσα

mosxaraki-galaktos-me-saltsa-sto-tigani-mageiriki-eisaimonadikigr

Το μοσχάρι είναι από τα πιο συνηθισμένα καθημερινά μας φαγητά.  Μ’ αυτή τη συνταγή θα το δείτε αλλιώς, αφού δίνει στο μοσχαράκι γάλακτος τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα των βασικών συστατικών μιας κλασσικής πίτσας: ντομάτες, σκόρδο, μαϊντανός και ρίγανη.  Πρόκειται για παραδοσιακή ναπολιτάνικη συνταγή, όχι πολύ γνωστή.

Σε ένα ιταλικό γεύμα, το κρέας δεν προσφέρεται τόσο ως κύριο πιάτο όσο ως δεύτερο πιάτο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και ακολουθεί τα ζυμαρικά.

Αυτό το πιάτο ταιριάζει πολύ ωραία με σπαγγέτι.  Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε επιπλέον σάλτσα, περίπου 250 γραμμάρια.  Μπορείτε να σερβίρετε το σπαγγέτι μαζί με το κρέας ή, με τον ιταλικό τρόπο, αμέσως μετά.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 4-5 μερίδες:



 

  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος, από ωμοπλάτη ή μπούτι, σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες ή σε κονσέρβα.  Αν προτιμήσετε φρέσκες, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τες
  • Μία χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για το μοσχαράκι στο τηγάνι

mosxaraki-tigani-saltsa-ntomatas-italiki-sintagi-eisaimonadikigr

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι, για να χωρέσει όλες τις φέτες του κρέατος (ή μαγειρέψτε τες σε δύο δόσεις).

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να ροδίζει.  Αλατοπιπερώστε τις φέτες του κρέατος και προσθέστε τες στο τηγάνι.  Μαγειρέψτε το κρέας για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας το μερικές φορές.  Προσέξτε να μην το παραψήσετε και να μην έχετε πολύ υψηλή θερμοκρασία, γιατί το κρέας θα σκληρύνει. Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι και αφήστε στο στην άκρη για λίγο.

Βάλτε τις ντομάτες, το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού και τη ρίγανη στο τηγάνι.

Για υπέροχες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας πού και πού, για 13 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.  Βάλτε το κρέας ξανά στο τηγάνι με όσους χυμούς έχει βγάλει.  Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.  Μαγειρέψτε το κρέας στη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, για ένα λεπτό περίπου, ώστε να ξαναζεσταθεί.

Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Το μοσχαράκι γάλακτος με την υπέροχη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr