ruzi-me-sparaggia-rizoto-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Μοναδικό ριζότο με σπαράγγια και τυρί που λιώνει στο στόμα

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτό το υπέροχο ριζότο με σπαράγγια. Είναι μία ξεχωριστή συνταγή και σε συνδυασμό με κίτρινο τυρί, απογειώνεται σε γεύση.

 

Ριζότο με σπαράγγια και τυρί

rizoto-me-sparaggia-ruzi-sintages-mageiriki-laxanika-eisaimonadikigr

Αυτή η συνταγή θα σας κάνει να αγαπήσετε τα σπαράγγια.  Έχουν μοναδική ντελικάτη και τραγανή γεύση, που μπορεί να αναδείξει ένα απλό ριζότο σε γκουρμέ πιάτο.  Επιπλέον είναι πολύ υγιεινά, καθώς μειώνουν την κατακράτηση υγρών και την υψηλή πίεση.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά για 6 μερίδες:



 

  • 1 κιλό σπαράγγια
  • Αλάτι όσο θέλετε
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κούπα ρύζι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια έμενταλ ή ελβετικό τυρί σε κύβους

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το ριζότο με σπαράγγια

rizi-me-sparaggia-kai-turi-rizoto-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, κόψτε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και πλύντε τα καλά.  Αφαιρέστε τις κορυφές και κόψτε τα υπόλοιπα σε κομμάτια 4 εκατοστών.  Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό.  Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ρίξτε εκεί τα κομμάτια των σπαραγγιών.  Μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό.  Μετά προσθέστε τις κορυφές και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.  Σουρώστε τα σπαράγγια, κρατήστε το νερό στο οποίο έβρασαν και περάστε τα γρήγορα κάτω από κρύο νερό.

Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι.  Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να ροδίσει.  Ρίξτε το ρύζι και μαγειρέψτε το μέχρι να θαμπώσει και μέχρι το λάδι να έχει απορροφηθεί.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και μια πρέζα πιπέρι.  Σταδιακά προσθέστε τα υγρά των σπαραγγιών που είχατε φυλάξει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.  Προσθέστε ανακατεύοντας τα σπαράγγια και το τυρί.  Ανακατέψτε το ριζότο ακόμη μια φορά στην κατσαρόλα.  Όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr