keik-me-kolokitha-cake-kolokithas-kekaki-zaxaroplastiki-gluka-eisaimonadikigr

Μοναδικό κέικ με κολοκύθα που μυρίζει φθινόπωρο και Halloween

Ένα εύκολο κέικ με κολοκύθα με πολλά μυρωδικά και μυρωδιές. Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και η γεύση της κολοκύθας είναι μοναδική.

 

Νόστιμο κέικ με κολοκύθα

kekaki-me-kolokitha-keik-kolokithas-cake-gluka-zaxaroplastiki-halloween-eisaimonadikigr

 

Όταν αρχίζουν τα κρύα, αρχίζω και εγώ να ψάχνω διάφορες συνταγές που θυμίζουν φθινόπωρο, χειμώνα, κρύο, χιόνι, Χριστούγεννα, Halloween κλπ κλπ, καταλαβαίνεις. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας, αλλά και η εποχή του Halloween. Οπότε τι πιο τέλειο από το να συνδυάσεις αυτά τα δύο όπως κάνουν και στο εξωτερικό που γιορτάζουν το Halloween;

Και σίγουρα, δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ένα τέτοιο κέικ με κολοκύθα μιας και η γεύση και η υφή του είναι μοναδική και ξεχωριστή. Αν θέλεις ένα πρωτοποριακό κεκάκι με υπέροχη γεύση που θυμίζει φθινόπωρο και Halloween, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • Μία μεσαία κολοκύθα (1 φλυτζάνι πουρέ κολοκύθας)
  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι baking powder
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια

 

Προαιρετικά: Καρύδια σπασμένα ή σταγόνες σοκολάτας.

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για το υπέροχο κέικ με κολοκύθα

 

keik-kolokithas-me-kolokutha-cake-gluka-eisaimonadikigr

 

Αυτό το μυρωδάτο κεκάκι φτιάχνεται πανεύκολα και θέλει λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τη κολοκύθα και τη κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βράζουμε τη κολοκύθα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφού τη βγάλουμε, τη κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη για να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Παίρνουμε 2 μεγάλα μπολ, διότι θα χωρίσουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά. Στο πρώτο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το baking soda, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα υγρά υλικά. Στο άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο και τον πουρέ κολοκύθας κρύο. Αφού ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έτοιμο το μείγμα για το κέικ μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε καρύδια σπασμένα ή σταγόνες σοκολάτας στο κέικ μας πριν το ψήσουμε. Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι προαιρετικό αν δεν θέλεις να τα βάλεις.

 

 

Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας. Κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή, το κεκάκι μας είναι έτοιμο. Το πιο νόστιμο κέικ με κολοκύθα είναι έτοιμο να το απολαύσεις!

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το πεντανόστιμο κέικ με κολοκύθα με όλους τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr