Μία σούπα ιδανική για τις κρύες νύχτες που θέλεις κάτι ζεστό και νόστιμο. Η μοναδική κρεμμυδόσουπα που δεν θα χορταίνεις τη νοστιμιά της.
Χειμωνιάτικη μοναδική κρεμμυδόσουπα
Έχουν αρχίσει τα κρύα και αυτό που κάνω κάθε χειμώνα, είναι να ψάχνω ζεστές και νόστιμες συνταγές. Μου αρέσουν οι σούπες που δεν είναι τόσο συνηθισμένες, αλλά είναι εύκολες και γρήγορες και μπορείς να τις φτιάξεις άνετα.
Μία από αυτές τις σούπες, είναι και αυτή η μοναδική κρεμμυδόσουπα. Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό είναι ένα αγαπημένο και διαχρονικό πιάτο. Ο καθένας τη φτιάχνει με τον τρόπο του, αλλά εγώ θα σου παρουσιάσω μία εύκολη εκδοχή που θα σου λύσει τα χέρια. Με λίγα υλικά, απίστευτη νοστιμιά και πολλές χειμωνιάτικες μυρωδιές.
Τι θα χρειαστείς για 3-4 άτομα:
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Έναν κύβο ζωμό λαχανικών
- Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Τυρί τριμμένο όσο θέλεις
- Προαιρετικά κρουτόν για το σερβίρισμα
Προετοιμασία και εκτέλεση για τη χειμωνιάτικη κρεμμυδόσουπα
Αυτή η νόστιμη σούπα, θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και αυτή η σουπίτσα θα σε συνοδεύει τις κρύες νύχτες που αποζητάς κάτι ζεστό για να σου ζεστάνει τη καρδιά και το στομάχι.
Για αρχή κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Εγώ προτιμώ να κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες για να μπορώ να τα γεύομαι στη σούπα μου. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο που έχουμε κόψει. Τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ενώ ανακατεύουμε συγχρόνως και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το θυμάρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τον κύβο με τον ζωμό των λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 λεπτά και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο και κρουτόν στο πιάτο μας. Η μοναδική κρεμμυδόσουπα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
- Αν θέλεις να γίνει βελουτέ για να είναι πιο πηχτή και πλούσια, απλά χτύπησε τη στο μπλέντερ ή με ένα αναδευτήρι λιώσε τη μέσα στη κατσαρόλα. Σέρβιρε με κρουτόν, γιαούρτι, τυρί κρέμα αλλά και κρέμα γάλακτος.
- Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικά σου αρέσουν και να φτιάξεις τη σούπα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κάποια λαχανικά που προτιμώ είναι το καρότο, τα μανιτάρια, η πατάτα, αλλά και το μπρόκολο. Εσύ μπορείς να βάλεις τα υλικά της επιλογής σου.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγη φρέσκια ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας για να της δώσεις περισσότερο χρώμα και νοστιμιά.
- Επίσης, πρόσθεσε κριθαράκι, ρύζι, αλλά και τραχανά για να κάνεις πιο πλούσια τη σούπα μας.
- Βεβαίως, έχεις την επιλογή να μην προσθέσεις κάποιο υλικό αν δεν σου αρέσει.
- Για να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά κρουτόν, δες εδώ.
- Αυτή η σούπα ταιριάζει απόλυτα με σκορδόψωμο. Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου εύκολο σκορδόψωμο.
Μοιράσου τη σούπα μας με τους φίλους σου. Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!