granita-karpouzi-frouta-pagos-pota-rofimata-kalokairi-eisaimonadikigr

Μοναδική γρανίτα καρπούζι με σοκολάτα για να δροσιστείς

Μία δροσερή γρανίτα καρπούζι με κομματάκια σοκολάτας για τις ζεστές μέρες. Έχει μυρωδιά εξωτερικού και φρεσκάδα ζουμερού καρπουζιού.

 

Δροσερή γρανίτα καρπούζι

karpouzi-granita-pagos-kalokairi-rofimata-drosia-eisaimonadikigr

Το καρπούζι είναι το χαρακτηριστικό φρούτο του καλοκαιριού.  Έχει όμως πολλές δυνατότητες.  Το έχετε δοκιμάσει σε γρανίτα;  Η γρανίτα καρπούζι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Παλέρμο, της πρωτεύουσας της Σικελίας.  Πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε κρέμα πατισερί, χωρίς αβγά, και παγωτό.  Συνδυάζει τη γλυκύτητα των υλικών του με ένα άρωμα που είναι δροσερό, ελαφρύ και εντελώς μοναδικό.  Στην αρχή αυτό το γλυκό δείχνει πιο αμαρτωλά παχυντικό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, αφού η παραπλανητική κρεμώδης υφή του δεν οφείλεται στην χρήση αβγών, γάλακτος ή κρέμας γάλακτος.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 6-8 άτομα:



  • 1 ή και περισσότερα καρπούζια, που να ζυγίζουν συνολικά 2 κιλά και 250 γραμμάρια – 2 κιλά και 700 γραμμάρια
  • 4 – 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ¼ του κουταλιού του γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σοκολάτα χοντροκομμένη

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποσότητα της ζάχαρης και του κορν φλάουρ μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το γούστο σας.  Η ποσότητα του κορν φλάουρ που θα χρησιμοποιήσετε θα επηρεάσει την πυκνότητα του μείγματος.  Μπορείτε, επίσης, να προσαρμόσετε τη γλυκύτητα ανάλογα με το γούστο σας και ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το καρπούζι.  Υπάρχουν επίσης και άτομα που τους αρέσει να χρησιμοποιούν κουβερτούρα και πολύ περισσότερα φρουί γλασέ.

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη γρανίτα καρπούζι

pagomeni-granita-karpouzi-rofimata-pota-drosia-eisaimonadikigr

Για αρχή, αφαιρέστε την κόκκινη σάρκα από τα καρπούζια, αποφεύγοντας την λευκή σάρκα κοντά στη φλούδα.  Περάστε τη σάρκα από σουρωτήρι ή μύλο φαγητού, για να απομακρύνετε τα κουκούτσια.  Πρέπει να συγκεντρώσετε 4 κούπες σουρωμένης σάρκας καρπουζιού.

Τοποθετήστε τη σάρκα σε μια βαθιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.  Βάλτε την κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού.  Θα δείχνει κρεμώδες.

 

Για περισσότερα ροφήματα και ποτά δες εδώ

 

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.  Προσθέστε ανακατεύοντας τη βανίλια, το φρουί γλασέ και τη σοκολάτα.  Αδειάστε το μείγμα σε δοχείο παγωτού χωρητικότητας 2 λίτρων ή σε 8 ατομικά μπολ.  Βάλτε τα δοχεία στην κατάψυξη για 3 ώρες ή και περισσότερο, μέχρι να κρυώσει και να πήξει το μείγμα, αλλά να μην πετρώσει.  (Εάν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).

Η γρανίτα από καρπούζι είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη σοκολάτα της αρεσκείας σας όπως και ξηρούς καρπούς αλλά και άλλα φρέσκα φρούτα σε κομματάκια, όπως και κάποιον χυμό.

 

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου τη γρανίτα με τους φίλους σου.

Post Author: Eisaimonadikigr