kauteres-tartes-spicy-tarts-sintages-mageiriki-piperies-laxanika-kouzina-eisaimonadikigr

Μικροσκοπικές καυτερές τάρτες για ορεκτικό και όχι μόνο

Οι πιο νόστιμες καυτερές τάρτες γεμιστές με πιπεριές και λαχταριστό μπέικον, σε περιμένουν να τις απολαύσεις. Ένα γευστικότατο ορεκτικό και όχι μόνο.

 

Γεμιστές καυτερές τάρτες

tartes-kauteres-pitoules-pitakia-kouzina-fournos-eisaimonadikigr

 

Ένα εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό, για επίσημα και φιλικά τραπέζια αλλά και για όλες τις περιστάσεις.

 

  • Για 6 άτομα.
  • Προετοιμασία 20 λεπτά.
  • Μαγείρεμα 20 λεπτά.
  • Θερμίδες ανά μερίδα 315 περίπου

 

 



 

 

Τι θα χρειαστείς:

  • 12 φέτες ψωμί άσπρο χωρίς την κόρα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

 

 

Για τη γέμιση:

  • 1 Κουταλιά της σούπας σογιέλαιο
  • 4 στενόμακρες φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • ¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
  • ¼ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • Φύλλο πράσινης σαλάτας και φρέσκος άνηθος για γαρνίρισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

pikantika-pitakia-tartakia-kaftera-sintages-almira-kouzina-mageiriki-eisaimonadikigr

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Πατάμε λίγο με έναν πλάστη τις φέτες του ψωμιού για να λεπτύνουν και τις κόβουμε με μεταλλικό κόφτη σε δώδεκα στρογγυλά κομμάτια, διαμέτρου 7,5 εκατοστών περίπου το καθένα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί για τάρτες (με στρογγυλές υποδοχές). Στρώνουμε τις υποδοχές με τις φέτες του ψωμιού, πιέζοντας τις καλά. Ψήνουμε ψηλότερα από το κέντρο του φούρνου για 10-12 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι άκρες γύρω-γύρω. Τις βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την γέμιση, ζεσταίνουμε το σογιέλαιο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε μέσα το μπέικον επί 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μαγειρικής δες εδώ

 

Έπειτα, χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλατος και το γάλα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αβγών. Το μαγειρεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να γίνουν τα αβγά σαν ομελέτα. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τις πιπεριές και απλώνουμε αμέσως το μείγμα πάνω στις τάρτες από το ψημένο ψωμί.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαρουλιού ή άλλης σαλάτας και άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ

Μπορούμε αντί για μπέικον να προσθέσουμε στην ομελέτα κομμάτια καπνιστής πέστροφας μαζί με τις πιπεριές. Μπορείς επίσης, να προσθέσεις ότι αλλαντικό επιθυμείς.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr