gemista-lemonia-me-psari-lemoni-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Λεμόνια γεμιστά για ένα εύκολο ορεκτικό και μεζεδάκι

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ένα τέτοιο ορεκτικό που είναι ιδανικό και για μεζέ. Λεμόνια γεμιστά με ελάχιστα υλικά και απίστευτη νοστιμιά.

 

Λεμόνια γεμιστά

gemista-lemonia-lemon-cups-recipe-sintages-orektika-mezedes-eisaimonadikigr

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια ορεκτικά; Θέλετε κάτι εντυπωσιακό για το τραπέζι σας; Φτιάξτε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα καταπλήξετε τα πλήθη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιάτο και ως συνοδευτικό ούζου. Η συνταγή είναι για τέσσερα άτομα.

Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο κατάλληλο για να το δοκιμάσεις με όλη σου τη παρέα, ως ένα γρήγορο και δροσερό ορεκτικό για ένα τραπέζι, αλλά και ως έναν μεζέ συνοδευμένο με τσιπουράκι, ουζάκι ή ρακή.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για τα γεμιστά λεμόνια:



 

  • 4 λεμόνια
  • Ένα κουτί κονσέρβας με έξι σαρδέλες σε λάδι
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
  • Ένα μικρό μαρούλι για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

mageiriki-sintages-gemista-lemonia-lemon-cups-eisaimonadikigr

Κόψτε εγκάρσια τα λεμόνια στα δύο. Αφαιρέστε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ένα μικρό κομμάτι φλούδας από κάθε μισό λεμόνι, ώστε να μπορεί να στέκεται όρθιο. Η διαδικασία «αδειάσματος» είναι η ίδια που ακολουθούμε και στις ντομάτες. Αδειάστε το εσωτερικό χωρίς να καταστρέψετε τη φλούδα και βγάλτε τις χοντρές ίνες και τα κουκούτσια γιατί θα πικρίσουν. Κρατήστε τα καπάκια που αφαιρέσατε χωριστά.
Στραγγίστε τις σαρδέλες, καθαρίστε τες πολύ καλά και βγάλτε το κεντρικό κόκκαλο. Κόψτε τις σε κομματάκια για να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για τη γέμιση μας.

 

 

Βάλτε στο μίξερ ή στο μούλτι τον μαϊντανό χοντροκομμένο, την ψίχα των λεμονιών, τις σαρδέλες, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε για τριάντα δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ανακατευτούν καλά τα υλικά όλα μαζί.
Γεμίστε με το μείγμα τα κομμένα στην μέση λεμόνια. Βάλτε τα καπάκια τους, καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Λίγο πριν σερβίρετε, καθαρίστε, πλύνετε και σκουπίστε το μαρούλι. Τοποθετείστε τα φύλλα του σε μια πιατέλα και βάλτε επάνω τα γεμιστά λεμόνια.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Μπορείτε να τα σερβίρετε έτσι, όπως τα κλασσικά γεμιστά. Εναλλακτικά, όταν θα έχουν παγώσει αρκετά και θα είναι σκληρά, κόψτε τα σε φέτες με ένα μαχαίρι και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

Παραλλαγές

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σαρδέλες με τόνο, σολομό ή καβούρι, ακόμη και με τα περισσεύματα από ψάρι «ποσέ». Σ’ αυτή την περίπτωση προσθέτετε λίγο ακόμη αλατοπίπερο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αντζούγιες, αλλά τότε θα πρέπει να βάλετε λιγότερο αλάτι.
  • Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με ελιές ή κάπαρη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, δυόσμο ή βασιλικό. Η γεύση τους ταιριάζει πολύ ωραία με τις σαρδέλες.
  • Συνόδευσε το πιάτο με δροσερό γιαούρτι ή μία εύκολη σος γιαουρτιού για να απογειώσεις το πιάτο σου.
  • Αντί για λεμόνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο λαχανικό ή φρούτο της επιλογής σου, αρκεί να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία.
  • Μία καλή επιλογή είναι να βάλεις κοτόπουλο αντί για ψάρι στη συνταγή μας. Γιατί υπάρχουν πολλά άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο ψάρι.
  • Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο ρύζι της επιλογής σου για να έχεις ένα ξεχωριστό και μοναδικό πιάτο.
  • Διπλασίασε τα υλικά αν θέλεις να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα από το πιάτο μας.

 

 

 

Καλή σας όρεξη! Το πιο μοσχομυριστό και ελαφρύ πιάτο! Μοιράσου την ιδέα με τους φίλους σου!

 



Post Author: Eisaimonadikigr