kotopoulo-lemonato-stin-katsarola-me-karota-kai-manitaria-sintages-eisaimonadikigr

Κοτόπουλο λεμονάτο στη κατσαρόλα με καρότα και μανιτάρια

Το κοτόπουλο λεμονάτο στη κατσαρόλα με καρότα και μανιτάρια είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές και ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ μαζί σας.

 

Κοτόπουλο λεμονάτο στη κατσαρόλα

lemonato-kotopoulo-katsarolas-manitaria-karota-sintages-eisaimonadikigr

Θυμάμαι από πολύ μικρή, πως τρελαινόμουν να φτιάχνω αυτό το κοτόπουλο. Εκτός από πεντανόστιμο, είναι και πολύ υγιεινό και μπορείς να το γευθείς όποτε θέλεις. Είτε βάλεις καρότα και μανιτάρια, είτε όχι, η γεύση του παραμένει το ίδιο απολαυστική.

Αν δεν σου αρέσουν τα συγκεκριμένα λαχανικά, απλά βάλε πατάτες και κάποιο υλικό που επιθυμείς για να φτιάξεις το λεμονάτο κοτόπουλο.

Πάνε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις κοτόπουλο λεμονάτο στη κατσαρόλα με καρότα και μανιτάρια.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • Ένα ολόκληρο κοτόπουλο
  • 4-5 καρότα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κονσέρβας
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι (μπορείτε να βάλετε και 1 ολόκληρο αναλόγως το πόσο ξινό το θέλετε)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (η μουστάρδα είναι προαιρετική, αν δεν σας αρέσει δεν χρειάζεται να τη προσθέσετε)

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

katsarolas-lemonato-kotopoulo-manitaria-karota-piperies-eisaimonadikigr

Το πιο νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο σε περιμένει να το δοκιμάσεις. Για αρχή, παίρνουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά με ξύδι και άφθονο νερό, για να αποφύγουμε τυχόν μικρόβια και αρρώστιες. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και ύστερα το κόβουμε σε κομμάτια της επιλογής μας.

Μπορείς να το πάρεις έτοιμο κομμένο από τον κρεοπώλη και να μην χρειαστείς να το κόψεις εσύ.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη συνταγή μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.

Μετά από 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ”θωρακιστεί” και να τσιγαριστεί καλά μαζί με τα λαχανικά.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό ή έτοιμο ζωμό από κοτόπουλο μέχρι να σκεπαστεί το μείγμα μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 15 λεπτά.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα κόβουμε σε κομμάτια. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο φαγητό μας για να βράσουν για άλλα 15 λεπτά μαζί με το κοτόπουλο. Με το που περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αν είναι έτοιμα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμόνι μαζί με τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μας.

Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ζεστό, νόστιμο, κοτόπουλο λεμονάτο στη κατσαρόλα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και πατάτες ή ότι λαχανικό εσύ επιθυμείς, όπως πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια, γλυκιά πατάτα, κολοκυθάκι.
  • Η σάλτσα μπορεί να γίνει πιο πηχτή, αν προσθέσεις λίγο κορν-φλάουρ ή αλεύρι. Αν σου αρέσει το αυγολέμονο, μπορείς να το προσθέσεις στο φαγητό μας.
  • Η ρίγανη είναι μία καλή επιλογή για κάποιο ξεχωριστό μπαχαρικό και μπορεί να απογειώσει το πιάτο σου, όπως και ο μαϊντανός στο σερβίρισμα.
  • Για περισσότερη ”οξύτητα” , μπορείς να προσθέσεις και ξύσμα λεμονιού.
  • Συνόδευσε το λεμονάτο, με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας. Βάλε φαντασία και δημιούργησε το δικό σου πιάτο.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!



Post Author: Eisaimonadikigr