keftedakia-kotopoulou-sintagi-eukoli-kimas-mageiriki-eisaimonadikigr

Κεφτεδάκια κοτόπουλου για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου για σένα που θέλεις κάτι διαφορετικό. Με λίγα υλικά που όλοι γνωρίζουμε και μέσα σε λίγα λεπτά.

Μία μέρα καθώς έψαχνα κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό για να μαγειρέψω το μεσημέρι, έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή. Έκανα κάποιες παραλλαγές και τη προσάρμοσα στα δικά μου γευστικά γούστα όπως μπορείς να κάνεις και εσύ.

Από τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου, ιδανικά για παιδιά και όχι μόνο. Μοιράσου τη συνταγή με τους αγαπημένους σου.

 

 

Υλικά για περίπου 30 κεφτεδάκια κοτόπουλου :



  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • Μία κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (εσύ καθορίζεις τη ποσότητα)
  • 2 αυγά
  • Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα (εκτός και αν τα κάνεις στον φούρνο, οπότε θα χρειαστείς ένα κομμάτι λαδόκολλα)

 

 

 

 

 

Διαδικασία παρασκευής

keftedes-kotopoulo-kima-keftedakia-sintages-mageiriki-kreas-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Γίνονται με παρόμοια βήματα με τα κανονικά κεφτεδάκια και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια.

Αρχίζουμε τρίβοντας το κρεμμύδι στον τρίφτη μέχρι να λιώσει τελείως και να μην έχει μέσα κομματάκια. Το αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μας. Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θέλουμε, τη πάπρικα και το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τη μουστάρδα.

Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά μαζί και τέλος το ελαιόλαδο και σιγά σιγά τη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10-20 λεπτά για να σφίξει καλά και να πλάθεται πιο ωραία.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Πλάθουμε κεφτεδάκια τη ζύμη μας και τα περνάμε πρώτα από αλεύρι. Τα τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές και τα σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλεις μία πιο υγιεινή εκδοχή, βάλε τα στον φούρνο πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα, στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις!

 

 

 

 

 

Extra tips:

keftedakia-me-kotpoulo-kima-kreas-keftedes-mpiftekia-eisaimonadikigr

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!




Post Author: Eisaimonadikigr