agapao-ton-eauto-mou-logia-zois-ginaika-eisaimonadikigr

Θυμάσαι τον εαυτό σου τότε που ήσουν αληθινά χαρούμενη;

Θυμάσαι τότε που ήσουν αληθινά χαρούμενη με τον εαυτό σου; Που τον αγαπούσες και δεν είχες καμία αμφιβολία ότι τον αγαπάς;

 

Τότε που ήσουν αληθινά χαρούμενη

vroxi-agapi-eautos-zoi-logia-eisaimonadikigr

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν πραγματικά χαρούμενη με σένα; Ναι με σένα, με τον εαυτό σου ολοκληρωτικά. Με τα μαλλιά, τα μάτια σου, το σώμα σου, τη προσωπικότητα σου; Σκέψου λίγο. Τότε που ήσουν αληθινά χαρούμενη. 

Τώρα θυμήθηκες; Γιατί εγώ θυμάμαι. Θυμάμαι τότε μία εποχή που ήμουν 4-5 χρονών και έπαιζα ανέμελα στην αυλή μου μαζί με όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Τότε που κανένα παιδί δεν με έκρινε για τα κιλά μου, ή το σώμα μου, ή τη φωνή μου, ή τα μαλλιά μου.

Τότε που κυλιόμασταν όπου βρίσκαμε και δεν μας ένοιαζε το τι ρούχα θα φορέσουμε για να εντυπωσιάσουμε κάποιον. Που οι κοιλιές και τα μπούτια μας ήταν έξω και τα μαλλιά μας ήταν μπερδεμένα από την αλμύρα της θάλασσας ή επειδή γκρινιάζαμε επειδή δεν θέλαμε να μας χτενίσει η μαμά.

Εκείνη την εποχή που ήμασταν ο εαυτός μας και τον αγαπούσαμε γι’αυτό που είναι. Που γελάγαμε, μιλάγαμε και τίποτα δεν μας ένοιαζε παρά μόνο η ευτυχία μας.

 

Πού πήγαν όλα αυτά; Πού χάθηκαν;




 

agapi-eautos-zoi-sxolia-logia-eisaimonadikigr

Θα σου απαντήσω. Χάθηκαν σε λέξεις, εκφράσεις, κρυφές συζητήσεις, φανερά σχόλια. Τότε που η γειτόνισσα έκανε το πρώτο σχόλιο στη μητέρα μου ”μήπως να χάσει λίγα κιλά η κόρη σου; Θα τη κοροϊδεύουν στο σχολείο”, ή τότε που η πωλήτρια προσπαθούσε να βρει κάτι να φορέσεις αλλά ”κανένα από τα ρούχα δεν είναι για το σωματότυπο του παιδιού, πρέπει να χάσει κιλά”, ή ο γιατρός ” πρέπει να χάσει άμεσα κιλά, είναι πολύ χοντρό για την ηλικία του”.

Και μετά; Που άρχισες να αναπτύσσεσαι, τα σχόλια των συγγενών, η σύγκριση με άλλα παιδιά, το αποδοκιμαστικό βλέμμα του δασκάλου επειδή είσαι ”χοντρή”, το κόψιμο μερίδων στο σπίτι γιατί ”έτσι είπε ο γιατρός” και τα σχόλια των παιδιών στο σχολείο που δεν σε έκαναν παρέα.

Και συνεχίζεται… όταν σου άρεσε ένα αγόρι και φοβόσουν να πας να του μιλήσεις. Το ότι δεν πήγαινες σε πάρτι γιατί δεν ήθελες να σε κοροϊδέψει κανείς. Και έπεται συνέχεια, οι δουλειές που έχασες γιατί δεν είχες το ”τέλειο σώμα”.

 

 

eautos-agapi-sevasmos-autopepoithisi-logia-eisaimonadikigr

 

Τότε που ήσουν αληθινά χαρούμενη

 

Τώρα κατάλαβες που έχασες την αγάπη για τον εαυτό σου; Πού πήγε αυτό; Γιατί προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι; Από πότε έγινε τόσο σημαντικό το πως είναι εξωτερικά κάποιος για να αγαπηθεί όπως του αξίζει;

Από πότε έγινε σημαντικό το ”φαίνεσθαι” από το ποια είσαι πραγματικά; Και θα σου απαντήσω πάλι. Από τότε που έπαψες να ακούς τη καρδιά σου και τα θέλω σου. Από τότε που πίστεψες ότι δεν είσαι ιδανική μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζεις με τη τηλεόραση και αυτό προσπαθεί να πασάρει.

Τώρα κλείσε τα αφτιά σου και κλείδωσε τις σκέψεις σου για λίγο. Πάρε μία βαθιά ανάσα και ξέχνα όλα τα σχόλια που έχεις ακούσει μέχρι τώρα και σε έχουν φυλακίσει στον ίδιο σου τον εαυτό. Τώρα πια, ποια είσαι; Ποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ είσαι; Ποια είναι τα όνειρα σου και τι ζητάς να κάνεις όσο τίποτα άλλο στον κόσμο; Τι γεμίζει τη ψυχή σου με φως και γαλήνη; Αυτό είσαι εσύ.

 

 

Στείλτε μου την απορία ή την ερώτηση σας στο e-mail: tziaa@hotmail.com και η απάντηση σας θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στο site μας ανώνυμα.

Η ερώτηση σας μπορεί να περιλαμβάνει ότι θέμα θέλετε. Από ομορφιά, μέχρι ερωτικά κλπ. Σας περιμένουμε! 

 

 

 

Να σε αγαπάς

 

Δεν έχει καμία σημασία το πόσα κιλά είσαι, το πόσο ψηλή ή κοντή είσαι, το τι χρώμα είναι τα μαλλιά σου και το δέρμα σου. Σημασία έχει το τι θες εσύ πραγματικά από σένα. Το τι ποθεί η ψυχή και η καρδιά σου. Γέμισε τα με αληθινή αγάπη. Αγκάλιασε κάθε εκατοστό του κορμιού και κάθε σημάδι σου και αγάπησε το. Νιώσε τη καρδιά σου, άκου τη πως χτυπάει μόνο για σένα και πέταξε από τη ζωή σου ότι δεν σου κάνει καλό.

Να τον αγαπάς τον εαυτό σου, να τον πηγαίνεις ταξίδια, να τον γεμίζεις καινούριες εμπειρίες και ανθρώπους, να του μιλάς και να μην τον μαλώνεις. Το χθες έχει περάσει. Κοίτα μόνο το παρόν σου και κάνε το όσο όμορφο ποθείς εσύ.

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό του με όλα τα σημάδια του και να τον αποδέχεσαι παρόλα τα πάθη του. Μόνο έτσι θα βρεις αυτό που πραγματικά αποζητάς στη ζωή σου γιατί θα γνωρίζεις την αξία σου.

Το κοριτσάκι του τότε είναι ακόμα εκεί μέσα και σε περιμένει. Ποτέ δεν είχε φύγει.

 

 

Στείλτε μου την απορία ή την ερώτηση σας στο e-mail: tziaa@hotmail.com και η απάντηση σας θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στο site μας ανώνυμα.

Η ερώτηση σας μπορεί να περιλαμβάνει ότι θέμα θέλετε. Από ομορφιά, μέχρι ερωτικά κλπ. Σας περιμένουμε! 

 




Post Author: Eisaimonadikigr