mprizoles-laimou-ston-fourno-me-saltsa-moustardas-sintages-kreas-diatrofi-eisaimonadikigr

Ζουμερές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας

Φτιάξε και εσύ τις πιο νόστιμες μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους.

 

Μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας

mprizoles-fournou-me-saltsa-moustardas-kreas-sintages-eisaimonadikigr

Ακόμα θυμάμαι αυτές τις πατροπαράδοτες ελληνικές Κυριακές. Αυτές οι Κυριακάτικες συναντήσεις με την οικογένεια που μαζευόντουσαν όλοι γύρω από το τραπέζι και πάντα υπήρχε το γνωστό φαγητό στο τραπέζι.

Κάποιο κρέας στο φούρνο με πατάτες ή κάποιο ψητό που έφτιαχναν οι ”άντρες” της οικογένειας. Τέτοιες ανέμελες στιγμές, δεν ξεχνιούνται ποτέ και οι παραδόσεις μένουν αναλλοίωτες, όπως και αυτό το συγκεκριμένο νόστιμο φαγητό.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Η μητέρα μου το φτιάχνει μέχρι και σήμερα και εγώ έχω κάνει κάποιες παραλλαγές που δίνουν μία έξτρα νοστιμιά στο πιάτο μας. Έλα μαζί μου να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα αυτές τις ζουμερές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας.

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 4-5 μπριζόλες:



  • 4-5 μπριζόλες λαιμού
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο

 

 

 

 

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Τον χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

 

 

Προαιρετικά: (αν θέλεις προσθέτεις)

  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Διάφορα λαχανικά της επιλογής σου για συνοδεία με τις μπριζόλες

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

mprizoles-fournou-moustarda-laxanika-laimou-sintages-kreas-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις τη συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή είναι από τις πιο εύκολες. Για αρχή, πλύνε καλά τις μπριζόλες και βάλε τις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε τους αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακάτεψε τις με τα χέρια καλά.

Σε ένα μικρό μπολ, φτιάξε τη σάλτσα μουστάρδας. Ανακάτεψε το μέλι μαζί με τον χυμό λεμονιού και το πορτοκάλι, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ρίξε και τη μουστάρδα. Κάνε ένα καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί και τέλος βάλε και το ελαιόλαδο σιγά σιγά , ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίξε τη πάνω από τις μπριζόλες και ανακάτεψε τις όλες μαζί. Βάλε το μπολ μέσα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαριναριστούν καλά οι μπριζόλες μας.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Ενώ περιμένουμε να περάσουν 10 λεπτά, πάρε ένα μεγάλο ταψί και κόψε μέσα πατάτες ή ότι λαχανικά επιθυμείς. Αυτό το βήμα δεν είναι αναγκαίο, αλλά αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και τα λαχανικά για να δώσουν μεγαλύτερη νοστιμιά στο φαγητό μας. Βάλε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο μουστάρδα στα λαχανικά και έτοιμα.

Βγάλε τις μπριζόλες από το ψυγείο και άπλωσε τις πάνω από τα κομμένα λαχανικά μας ή μόνες τους στο ταψί. Ρίξε το ποτήρι με το νερό μέσα στο ταψί και κόψε σε μεγάλα κομμάτια το σκόρδο, τοποθετώντας το σε διάφορα σημεία για γεύση.

Τέλος, βάλε ελαιόλαδο και έτοιμο το φαγητό μας για τον φούρνο. Ψήσε για 1 ώρα τουλάχιστον στους 180 βαθμούς Κελσίου και έλεγχε κάθε 10 λεπτά τις μπριζόλες για να τις γυρίζεις και από την άλλη πλευρά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη σάλτσα, για συνοδευτικό με το φαγητό μας μιας και τρώγεται και χωρίς ψήσιμο. Κάνε βουτιά στη πιο νόστιμη σάλτσα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
  • Αν κάνεις κάποια δίαιτα ή διατροφή, μην προσθέσεις μέλι. Και χωρίς μέλι η σάλτσα μας θα γίνει το ίδιο υπέροχη.
  • Αντί για πατάτες φούρνου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό με το κρέας μας.
  • Οι πολύχρωμες σαλάτες είναι και αυτές μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα ισορροπημένο μεσημεριανό.
  • Και ο πουρές πατάτας ή τα βραστά λαχανικά, μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα το πιάτο σου. Δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Έχεις να προσθέσεις κάτι; Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Post Author: Eisaimonadikigr