vegan-nistisimoi-patatokeftedes-sintages-nistisimes-nisteia-patates-eisaimonadikigr

Εύκολοι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες με ελάχιστα υλικά

Εύκολοι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες με πολύ λίγα υλικά. Είναι πεντανόστιμοι,λαχταριστοί και ιδανικοί για τη περίοδο της νηστείας αλλά και για ένα vegan πιάτο.

 

Εύκολοι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες

patatokeftedes-nnistisimoi-vegan-patates-keftedes-sintages-eisaimonadikigr

Υπάρχουν πολλές νηστίσιμες και vegan συνταγές που μπορείς να απολαύσεις ότι εποχή και περίοδος και να είναι. Ωστόσο, οι νηστίσιμες συνταγές είναι πολύ top για τις περιόδους νηστείας που διανύει η Ελλάδα. Μία από αυτές τις περιόδους είναι το Πάσχα που όλοι μας ψάχνουμε νηστίσιμες λιχουδιές.

Έτσι, έψαξα και βρήκα μία πολύ νόστιμη συνταγή που της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Εύκολοι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες με λίγα υλικά, χωρίς προσθήκη αυγού ή κάποιου ζωικού προϊόντος. Υγιεινοί, σπιτικοί και πάνω από όλα νηστίσιμοι, θα καθιερωθούν σίγουρα στο τραπέζι σου.

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 φρέσκο κολοκυθάκι
  • Μισό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θες

 

 

 

 

Προετοιμασία και εκτέλεση

patatokeftedes-vegan-nistisima-piata-nisteia-nistisimoi-sintages-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για τους πατατοκεφτέδες είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Καθάρισε και πλύνε καλά όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια πέρασε τα από τον τρίφτη. Μάζεψε τα όλα μαζί σε μία λεπτή πετσέτα ή σεντόνι και στύψε τα καλά μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με ένα σουρωτήρι αλλά η πετσέτα είναι πιο αποτελεσματική μιας και διώχνει όλα τα υγρά των λαχανικών.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και τα μπαχαρικά και πρόσθεσε τα στο μείγμα με τα λαχανικά. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη.

 

Για περισσότερες νόστιμες vegan-νηστίσιμες συνταγές δες εδώ

 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλε σε ένα ταψάκι της επιλογής σου, ένα κομμάτι λαδόκολλα. Φτιάξε μπαλίτσες ή τηγανίτες με τα χέρια σου ή με ένα κουτάλι και τοποθέτησε τα μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Ψήσε τους πατατοκεφτέδες μας για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μπορείς να τους τηγανίσεις σε ηλιέλαιο, αντί να τα βάλεις στον φούρνο. Ωστόσο, είναι μία πιο υγιεινή επιλογή όταν ψήνουμε στον φούρνο γι’αυτό και το προτιμάμε. Οι εύκολοι νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Σου άρεσε η συνταγή;

Post Author: Eisaimonadikigr