rola-kanelas-cinnamon-rolls-sintagi-gluka-zaxaroplastiki-rolakia-eisaimonadikigr

Εύκολη συνταγή για ρολά κανέλας (cinnamon rolls) με μόνο 2 υλικά

Θέλεις τα πιο εύκολα ρολά κανέλας με ζύμη που περιέχει μόνο 2 υλικά; Αυτή η συνταγή είναι αυτή που χρειάζεσαι για εύκολα cinnamon rolls.

 

Εύκολα ρολά κανέλας

rolakia-kanelas-rola-me-kanela-cinnamon-rolls-eukola-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα υπέροχα ρολά κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls, γίνονται πανεύκολα με ελάχιστα υλικά. Ειδικά η ζύμη τους περιέχει μόνο 2 υλικά και τα υπόλοιπα υλικά είναι δική σου επιλογή ανάλογα με τα γούστα σου. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας και είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα στο εξωτερικό το αγαπάνε πολύ και το συνδυάζουν με καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα και με άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα.

Αν θέλεις και εσύ ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτά τα νόστιμα ρολάκια κανέλας.

 

 

Υλικά για τη ζύμη:



  • 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Για τη γέμιση:

  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Για το στόλισμα: (γλάσο)

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα ανάλογα τη σύσταση (αν θέλετε πιο πηχτό το μείγμα, προσθέστε λιγότερο γάλα)

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα εύκολα ρολά κανέλας

cinnamon-rolls-eukola-rola-kanelas-rolakia-me-kanela-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτή η συνταγή περιέχει πολύ λίγα υλικά και κυρίως μόνο 2 για τη ζύμη. Τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ απλά και σίγουρα τα έχουμε όλες και όλοι στα ντουλάπια μας. Πάμε να δούμε τα βήματα για να φτιάξουμε αυτά τα αφράτα cinnamon rolls.

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη ζύμη μας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη γέμιση για τα ρολάκια κανέλας μας. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη κανέλα, τη καστανή ζάχαρη και το βούτυρο, αφού το λιώσουμε. Ανακατεύουμε και έτοιμη η γέμιση. Την αφήνουμε στην άκρη για μετά.

 

 

Τέλος, θα φτιάξουμε το γλάσο που θα στολίσουμε στο τέλος τα cinnamon rolls. Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα μέχρι να γίνει λίγο πηχτό το γλάσο και έτοιμο.

Έπειτα θα συνεχίσουμε με το ψήσιμο και τη διαδικασία για να φτιάξουμε τα ρολάκια μας. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε με ένα πλάστη πάνω σε μία λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και διπλώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό. Κόβουμε προσεκτικά σε μικρά ρολάκια τη ζύμη μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απλώνουμε από πάνω το γλάσο που έχουμε φτιάξει. Τα πιο νόστιμα ρολά κανέλας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από τη κλασική γέμιση των cinnamon rolls που σου προτείνω, μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά που σου αρέσουν. Για παράδειγμα λιωμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη, φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα, μαρμελάδα της επιλογής σου, γλυκό του κουταλιού, φυστικοβούτυρο, γιαούρτι, καραμέλα, τυρί κρέμα κλπ. Βάλε φαντασία για τα πιο νόστιμα ρολάκια.
  • Αν θέλεις, περισσότερα ρολάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.
  • Πολλά άτομα δεν κόβουν τα ρολάκια τους με τον ίδιο τρόπο. Αντί για μαχαίρι χρησιμοποιούν μία κλωστή που τους βοηθάει να κόβουν πιο σωστά τα ρολά τους. Αν θέλεις, δοκίμασε το για να δεις τη διαφορά.
  • Επίσης, αντί για το γλάσο που σου έδειξα, μπορείς να στολίσεις τα ρολά κανέλας με κάποιο σιρόπι, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη καραμέλα κλπ. Ή μπορείς να μην τα στολίσεις καθόλου και να τα απολαύσεις όπως είναι.
  • Είναι το κατάλληλο γλυκάκι για όλη την οικογένεια και για όλες τις περιστάσεις.
  • Μιας και αυτό το γλυκάκι, μας έχει έρθει από το εξωτερικό, εδώ μπορείς να βρεις κι άλλες σχετικές συνταγές από όλο τον κόσμο.

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα πεντανόστιμα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr