spitiki-kirithra-honeycomb-sintagi-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολη σπιτική κηρήθρα (honeycomb) με 3 μόνο υλικά

Στο εξωτερικό το λένε honeycomb, ενώ στην Ελλάδα το λέμε σπιτική κηρήθρα. Το γλυκό που έγινε ανάρπαστο από τη ταινία Squid Game.

 

Σπιτική κηρήθρα – honeycomb

spitiki-kirithra-me-meli-liga-ilika-glika-honeycomb-eisaimonadikigr

 

Η σπιτική κηρήθρα είναι το γλυκό που έγινε γνωστό από τη Κορεάτικη σειρά Squid Game που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο φέτος. Παρόλο που πολλοί από εμάς το μάθαμε μέσω της σειράς, είναι ένα γλυκό που είναι αρκετά διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι το τρώνε μόνο του σε κομματάκια ως ένα εύκολο γλυκό, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν για να στολίσουν κάποια τούρτα ή κάποιο άλλο γλυκό.

Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα και έχει ελάχιστα υλικά που υπάρχουν στα ντουλάπια μας. Το συγκεκριμένο αποτελείται από 3 υλικά και μου το πρότεινε ένα από τα πιο αγαπημένα μου άτομα. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια μέλι (4 κουταλιές της σούπας)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • Λαδόκολλα για το τέλος

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής και διαδικασία για τη σπιτική κηρήθρα

kirithra-meliou-spitiki-honeycomb-meli-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το γλυκό δεν χρειάζεται παραπάνω από 10 λεπτά για να γίνει. Είναι εύκολο, γρήγορο και κυρίως γευστικότατο. Δεν είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείς να γευτείς, αλλά σίγουρα είναι από τα πιο εύκολα. Επίσης, μπορείς να το αποθηκεύσεις και να έχεις ένα απλό γλυκάκι για τις μέρες που έχεις λιγούρες.

 

 

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη μαζί με το μέλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Με το που λιώσει η ζάχαρη και πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε και τη σόδα και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην καεί.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που του έχουμε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά. Όταν παγώσει, το σπάμε με τα χέρια μας και το τρώμε όπως θέλουμε. Το honeycomb είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη πανεύκολή σπιτική κηρήθρα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr