panakota-vanilias-me-lemoni-marmelada-gliko-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολη πανακότα βανίλια με δροσερή μαρμελάδα λεμόνι

Ένα πολύ εύκολο γλυκάκι για τις στιγμές που θέλεις κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Εύκολη πανακότα βανίλια με δροσερή μαρμελάδα λεμόνι.

 

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ γλυκό για να τελειώσετε το γεύμα σας, σας έχουμε γλυκό που διευκολύνει τη χώνεψη. Μπορεί όμως και να ικανοποιήσει τις απογευματινές σας λιγούρες, χωρίς να σας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες.

Υπέροχη πανακότα βανίλια με μαρμελάδα λεμόνι για όλη την οικογένεια. Ιδανικό για γιορτές, γενέθλια αλλά και για φιλικές και οικογενειακές συναντήσεις.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου. 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τη πανακότα βανίλιας:



(Για περίπου 10 ποτηράκια)

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light (υπάρχει και με μόνο 12% λιπαρά)
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική ή 20 γραμμάρια στέβια
  • Μία βανίλια
  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα λεμόνι
  • Ένα φύλλο ζελατίνας (2,5 γραμμάρια)
  • 30 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ

 

 

 

 

Εκτέλεση για τη πανακότα βανίλιας

vanilia-panakota-glika-sintages-zaxaroplastiki-marmelada-lemoni-eisaimonadikigr

Ο τρόπος παρασκευής αυτής της συνταγής είναι πολύ γρήγορος και εύκολος και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις και εσύ.

Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη ή τη στέβια και τη βανίλια. Ανακατέψτε με το σύρμα των αβγών και βάλτε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να απορροφήσει το άρωμα της βανίλιας για 10 λεπτά.

 

 

Εν τω μεταξύ, μουλιάστε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Προσθέστε τη στη ζεστή κρέμα. Χωρίστε την κρέμα με μία κουτάλα στα ποτήρια, ένα τρίτο κάτω από το χείλος. Τοποθετείστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.

Ψήστε τα αμύγδαλα φιλέ στο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Λίγο πριν τις σερβίρετε, γαρνίρετε κάθε πανακότα με ένα κουταλάκι μαρμελάδα λεμόνι και μερικά αμύγδαλα φιλέ.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε πάνω από τη μαρμελάδα λίγες σταγόνες κουβερτούρας ή ένα μικρό μπισκότο.
  • Στόλισε τη πανακότα μας με ότι υλικό επιθυμείς όπως τριμμένη καρύδα, κανέλα, ότι μαρμελάδα σου αρέσει, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Προσφέρετέ το σαν επιδόρπιο και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε.

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr