leukaditiki-galatopita-paradosiaki-pita-leukada-glika-eisaimonadikigr

Παραδοσιακή συνταγή για εύκολη Λευκαδίτικη γαλατόπιτα

Η Λευκαδίτικη γαλατόπιτα, είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά ταψιού της αγαπημένης μου Λευκάδας. Εκτός από εύκολη, είναι και πολύ νόστιμη.

 

 

leukaditiki-galatopita-paradosiakes-sintages-glika-leukada-eisaimonadikigr

Μιας και κατάγομαι από την αγαπημένη μου Λευκάδα, πάντα ψάχνω διάφορες παραδοσιακές συνταγές από το νησί μου. Έχω βρει πολλές και μία από αυτές είναι και αυτή η συνταγή που μου την έμαθε η γιαγιά και η μητέρα μου.

Την έφτιαξα μία μέρα και τρελάθηκα από την ευκολία και τη νοστιμιά της και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σου. Ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε περίσταση, είτε ως γλυκάκι, είτε απλά ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Έλα μαζί μου να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:



  • 2 κούπες ρύζι της επιλογής σου
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • Μισό κιλό φέτα τριμμένη

 

*Αν θέλεις να είναι πιο γλυκιά, πρόσθεσε 1 κούπα ζάχαρη *

 

 

 

 

Εκτέλεση γαλατόπιτας

galatopita-leukaditiki-paradosiaki-pites-glika-eisaimonadikigr

Αυτή η υπέροχη παραδοσιακή Λευκαδίτικη γαλατόπιτα, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μέσα σε ούτε μισή ώρα, θα έχεις ένα υπέροχο γλυκάκι στα χέρια σου για να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

Ξεκινάμε βάζοντας 3-4 ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα το ρύζι για να βράσει καλά. Με το που βράσει, προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ένα ένα . Μόλις ανακατέψουμε όλα τα αυγά, σπάμε σε τρίμματα τη φέτα που έχουμε επιλέξει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

 

Για περισσότερα νόστιμα και εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αφού τραβήξει το νερό του και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να κάνει από πάνω μία κρούστα. Μόλις πάρει χρώμα, το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Άφησε το να κρυώσει και σέρβιρε το με παγωτό, γιαούρτι, μαρμελάδα, μέλι ή το γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Έχεις επισκεφτεί ποτέ τη Λευκάδα; Μήπως ήρθε η ώρα;

Post Author: Eisaimonadikigr