eukoles-mpares-me-giaourti-glika-ugieina-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολες μπάρες με γιαούρτι χωρίς ζάχαρη με μόνο 4 υλικά

Αυτές οι εύκολες μπάρες με γιαούρτι είναι το πιο υγιεινό γλυκάκι που μπορείς να δοκιμάσεις όλες τις ώρες. Δεν έχουν ζάχαρη και έχουν μόνο 4 υλικά.

 

Εύκολες μπάρες με γιαούρτι

mpares-me-giaourti-me-liga-ilika-ugieina-eisaimonadikigr

 

Τα καλοκαίρια μου αρέσει να τρώω κάτι γλυκό μετά το μεσημεριανό μου. Λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος, λίγο το ότι θέλεις κάτι παγωμένο και νόστιμο, είναι σίγουρο ότι θα τρέχεις στο πιο κοντινό ψιλικατζίδικο για να αγοράσεις παγωτό. Ωστόσο, το αγαπημένο σε όλους μας, παγωτό, έχει και κάποιες θερμίδες που δεν τις χρειάζεσαι και ειδικά το καλοκαίρι που θέλεις να είσαι ελαφριά και φευγάτη.

Εδώ σε έχω με ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείς να δοκιμάσεις. Εκτός του ότι γίνεται πανεύκολα, μπορείς να το φτιάξεις εσύ και να έχεις πάντα στο ψυγείο σου ένα υγιεινό γλυκάκι χωρίς ζάχαρη. Αυτές οι εύκολες μπάρες με γιαούρτι θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τις φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα με ελάχιστα υλικά.

 

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 1 κανονικό ταψάκι με μπάρες:



  • 2 γιαούρτια της επιλογής σου
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό εκτός από ζάχαρη (πχ, στέβια, ζαχαρίνη, σιρόπι σφενδάμου ή Αγαύης)
  • 1-2 χούφτες ξηρούς καρπούς ή δημητριακά
  • Μία σοκολάτα στέβια χωρίς ζάχαρη ή κακάο σε σκόνη

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τις εύκολες μπάρες με γιαούρτι με λίγα υλικά

yogurt-bars-mpares-me-giaourti-giaourtiou-gluka-ugieina-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Αυτές οι μπάρες θυμίζουν καλοκαίρι γιατί εκτός από δροσερές λόγω του γιαουρτιού, είναι και πολύ ελαφριές. Το καλοκαίρι όλοι ψάχνουμε κάτι ελαφρύ και δροσιστικό και αυτό το γλυκάκι, είναι αυτό που θέλουμε όλοι. Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις και να φτιάξεις τις πιο νόστιμες μπάρες. Για να δούμε τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα γιαούρτια και τα ανακατεύουμε μαζί με το μέλι ή το γλυκαντικό που έχουμε επιλέξει. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα χαρτί λαδόκολλας σε ένα ταψάκι της επιλογής μας. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το γιαούρτι και τοποθετούμε από πάνω του ξηρούς καρπούς που μας αρέσουν και αν θέλουμε κάποια σοκολάτα με στέβια ή απλό κακάο σε σκόνη. Αν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα πριν τη βάλουμε πάνω στο γιαούρτι για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Ή επίσης, σπάμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε από πάνω.

 

 

Αφήνουμε το γλυκό μας στη κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Μόλις δούμε ότι η μπάρα ξεκολλάει από τη λαδόκολλα, τη σπάμε με τα χέρια μας σε ίσα κομμάτια και απολαμβάνουμε. Αν πάλι δεν τη θέλεις τόσο παγωμένη, βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αυτές οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο ή στη κατάψυξη για περίπου 1 εβδομάδα. Αλλά είναι σίγουρο, ότι δεν θα κρατήσουν τόσο πολύ λόγω του πόσο νόστιμες είναι. Οι πιο εύκολες μπάρες με γιαούρτι είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτές τις υπέροχες μπάρες με γιαούρτι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr