mirodia-tsigarou-spiti-osmes-pos-feugei-kathariotita-eisaimonadikigr

Εξαφάνισε τη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι με πολύ απλά κόλπα

Η ενοχλητική μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι μπορεί να παραμένει εκεί και να μην φεύγει με τίποτα. Σου έχω τη λύση με πολύ απλά κόλπα και πες αντίο στο τσιγάρο.

 

Πες αντίο στη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι

spiti-mirodies-tsigarou-osmes-spitikes-liseis-simvoules-eisaimonadikigr

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι από τις πιο έντονες και είναι ιδιαίτερα ενοχλητική όταν την αισθανόμαστε σε κλειστό χώρο. Για να μην μυρίζει το σπίτι σας σαν σταχτοδοχείο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Ετοιμάσου να πεις αντίο στη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι και να έχεις ένα καθαρό και ανάλαφρο σπίτι.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Οι ιδανικές λύσεις

spitikes-liuseis-mirodia-tsigarou-tsigaro-kathariotita-eisaimonadikigr

 

 

  • Το ιδανικό είναι να καπνίζετε στην βεράντα. Αν αυτό δεν γίνεται, φροντίστε να αερίζετε συχνά το σπίτι.

 

  • Όταν ξεσκονίζετε, να χρησιμοποιείτε διάλυμα λευκού ξιδιού σε νερό. Με το ίδιο διάλυμα μπορείτε να πλένετε και τα τασάκια, κατά προτίμηση μόλις τα αδειάσετε.

 

  • Παρόλο που ξέρουμε ότι είναι κοπιαστικό, συνιστούμε να πλένετε τις κουρτίνες κάθε δύο μήνες και να αλλάζετε τραπεζομάντιλα κάθε εβδομάδα. Κάθε δύο μήνες πλένετε τα ριχτάρια και τα καλύμματα των διακοσμητικών μαξιλαριών σας. Τα υφάσματα έχουν την τάση να απορροφούν εύκολα τον καπνό.

 

 

 

Για περισσότερες συμβουλές για το σπίτι δες εδώ



 

 

  • Χρησιμοποιείστε αποσμητικά χώρου. Ορισμένα από αυτά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την μυρωδιά του καπνού. Μπορείτε ωστόσο να φτιάξετε τα δικά σας οικολογικά αποσμητικά. Βράστε ένα ποτήρι νερό με λίγη κανέλα. Η μυρωδιά της κρατά πολλή ώρα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες μήλου μέσα στο νερό και την κανέλα, για μυρωδιά μεγαλύτερης διάρκειας.

 

  • Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα, βάλτε στο φίλτρο της ένα κουταλάκι βανίλια σε σκόνη. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε ένα δοχείο ψεκασμού ένα ποτήρι νερό, δύο κουταλάκια βανίλια σκόνη και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας. Ψεκάστε με αυτό το χώρο σας, επιμένοντας στις κουρτίνες. Μπορείτε να ψεκάσετε και τα χαλιά σας με αυτό το μείγμα.

 

  • Πριν κοιμηθείτε, γεμίστε ένα μπολ με νερό και διαλύστε μέσα δύο κουταλιές μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα όλο το βράδυ. Το πρωί θα έχουν εξαφανιστεί όλες οι δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε επίσης να βράσετε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό. Ψεκάστε με αυτό το χώρο σας και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

 

  • Επίσης όταν γυρίζετε στο σπίτι από χώρο όπου όλοι κάπνιζαν, θυμηθείτε να αερίσετε καλά τα ρούχα σας ή, αν γίνεται, να τα αφήσετε στη βεράντα όλη τη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσετε τη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι.

 

 

 

Εφαρμόστε τις συμβουλές μας και το σπίτι σας θα είναι πάντα μυρωδάτο!

 




Post Author: Eisaimonadikigr