simvoules-gia-grigoro-noikokirio-sideroma-plisimo-rouxa-kouzina-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

Δυσκολεύεστε με τις δουλειές;Χρήσιμες συμβουλές για γρήγορο νοικοκυριό

Δυσκολεύεστε με τις δουλειές του σπιτιού και προσπαθείτε απεγνωσμένα να βρείτε μία λύση; Χρήσιμες συμβουλές για γρήγορο νοικοκυριό!

 

Συμβουλές για γρήγορο νοικοκυριό

simvoules-katharisma-spitiou-nikokurio-douleies-sideroma-plisimo-plintirio-rouxa-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

 

Αντιμετωπίστε το χάος που επικρατεί στη ζωή και το σπίτι σας με μικρές, έξυπνες και οργανωτικές κινήσεις!



 

 

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΚΊΝΗΣΗ

sideroma-katharsima-dlouleies-spitiou-simvoules-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

  • Για πιο καλό και γρήγορο σιδέρωμα, τοποθετήστε ανάμεσα στη σιδερώστρα και το σιδερόπανο, ένα αλουμινόχαρτο, με τη γυαλιστερή επιφάνειά του προς τα πάνω. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα κι έτσι η δουλειά σας θα γίνει πιο γρήγορα και εύκολα.
  • Με μια κίνηση καθαρίστε το μπολ και τα χτυπητήρια του μίξερ σας. Γεμίστε το μπολ με ζεστό νερό, ρίξτε λίγο υγρό για τα πιάτα και «χτυπήστε» το μείγμα. Ξεβγάλτε μπολ και χτυπητήρια και τελειώσατε. Καθαρίστε ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία το μπλέντερ σας, γεμίζοντάς το με νερό και λίγο υγρό για τα πιάτα και βάζοντάς το να δουλέψει για 30 δευτερόλεπτα.
  • Λίπη στο φούρνο? Βάλτε λεμονάδα ή σόδα.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες λύσεις για το σπίτι δες εδώ

 

 

 

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΙΔΈΡΩΜΑ

spitikes-liseis-simvoules-sideroma-rouxa-eisaimonadikigr

  • Καθαρίζετε τακτικά το σίδερο σας, τρίβοντάς το απαλά με ένα κομμάτι ύφασμα, που είναι ακόμα ζεστό. Έτσι θ’ αποφύγετε πολλές «κακοτοπιές» που αφήνουν τα ίχνη τους στα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας.
  • Γεμίζετε το σίδερο ατμού με νερό πριν το βάλετε στην πρίζα να ζεσταθεί. Διαφορετικά μπορεί να πάθετε ηλεκτροπληξία ή να δεχτείτε κατά πρόσωπο καυτό ατμό.
  • Η χρήση μαλακτικού στο πλύσιμο διευκολύνει το σιδέρωμα.
  • Για να μην αλλάζετε συνεχώς θερμοκρασίες στο σίδερο, ανάλογα με τις «ανάγκες» του κάθε ρούχου, χωρίστε από πριν τα ρούχα ανά είδος, σε στοίβες, και ξεκινήστε να σιδερώνετε αυτά που απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία.

 

 

 

 

 

 

ΣΩΣΤΉ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ, ΠΆΝΩ ΑΠ’ ΌΛΑ

liseis-sideroma-katharisma-spitiou-douleies-plintirio-eisaimonadikigr

  • Υποψιάζεστε ότι ορισμένα ρούχα που μόλις αγοράσατε έχουν σκοπό να ξεβάψουν? Βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό με λίγο ξίδι και μια χούφτα αλάτι. Όταν κρυώσει το νερό, τα ξεπλένετε.
  • Οι γυαλάδες στα ανοιχτόχρωμα ρούχα, που δημιουργήθηκαν από κακό σιδέρωμα, φεύγουν εύκολα με τη βοήθεια της αμμωνίας. Μουσκεύετε ένα πανί σε νερό με λίγη αμμωνία, βάζετε το πανί επάνω στο ρούχο και το σιδερώνετε πιέζοντας απαλά. Για τα σκούρα ρούχα βρέχετε το πανί με νερό και λίγο ξίδι και κάνετε το ίδιο.

 

  • Ένας ακόμη τρόπος να απαλλάξετε από τις γυαλάδες ένα παντελόνι είναι να το τρίψετε με ωμή πατάτα και να το βουρτσίσετε.

 

 

Ποια συμβουλή σας φάνηκε πιο χρήσιμη;

Post Author: Eisaimonadikigr