sosto-varos-gia-to-soma-sou-simvoules-ugeia-omorfiaderma-epidermida-eisaimonadikigr

Διατήρησε ένα σωστό βάρος για το σώμα σου με μερικές απλές συμβουλές

Θέλεις να διατηρήσεις ένα σωστό βάρος ανάλογα το σώμα σου; Κι όμως μπορείς να το κάνεις με κάποιες πολύ απλές συμβουλές που σου προτείνω.

 

Το σωστό βάρος και πως να το διατηρήσεις

varos-sosto-simvoules-soma-ugeia-eisaimonadikigr

 

Δεν είναι εύκολο.  Όλες όσες έχουμε περισσότερα κιλά το ξέρουμε.  Όσο εύκολα τα παίρνεις τόσο δύσκολα τα χάνεις … κι αυτή η κυτταρίτιδα αν εγκατασταθεί στους γλουτούς σου, μένει για πάντα. Συγκεντρώσαμε συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε τόσο τα κιλά όσο και την κυτταρίτιδα.  Τι λες;  Δοκιμάζουμε μαζί;

Δεν θέλεις να μετράς θερμίδες, ούτε να ζυγίζεις τις τροφές αλλά ούτε και τον εαυτό σου.  Γενικά, θα έλεγες ότι είσαι σε άρνηση αν και θέλεις τόσο πολύ να μπεις στο στενό σου παντελόνι!  Το πιο σημαντικό δεν είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά να αλλάξεις τρόπο σκέψης και ζωής.  Αυτή η προσπάθεια δεν έχει προθεσμία, γι’ αυτό κι εσύ πρέπει να προσαρμοστείς.  Ίσως να μην είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Βάζε κάθε μέρα στη ζωή σου ένα από τα παρακάτω tips για να διατηρήσεις ένα σωστό βάρος για το σώμα σου και θα δεις τη διαφορά.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

 

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Τα έχεις συνδέσει με την υγεία αλλά και τις πιο … προσωπικές σου στιγμές.  Τώρα θα μάθεις ότι μπορούν να σε βοηθήσουν και στον αγώνα σου κατά των κιλών.  Κάποια αιθέρια έλαια επιδρούν θετικά στη διάθεσή μας και μπλοκάρουν την επιθυμία μας να τρώμε διαρκώς.  Ταυτόχρονα επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθούν την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και το κάψιμο του λίπους.  Η μέντα, για παράδειγμα, με τη δροσερή και αναζωογονητική μυρωδιά της μας ξεκουράζει και βάζει φρένο στις λιγούρες μας.  Το γκρέιπφρουτ τονώνει το μεταβολισμό και το μοσχολέμονο καταστέλλει την όρεξη. Μπορείς να επισκεφτείς το φαρμακείο της γειτονιάς σου και να μάθεις περισσότερα για τα αγαπημένα μας έλαια. Εκτός από το βάρος, διατηρούν υγιές και το δέρμα σου και του δίνουν λάμψη και σφριγηλότητα.

 

 

 

 

ΑΡΝΙΚΑ

Η άρνικα είναι αντιφλεγμονώδης, αντικνησμώδης, με αντιμικροβιακή και αντιοιδηματική δράση και είναι γνωστή για την ιδιότητά της να μειώνει το οίδημα και να βελτιώνει την μικροκυκλοφορία.  Κατά συνέπεια βοηθά τα πόδια σας να ξεκουραστούν και να ξεπρηστούν ενώ το έλαιό της είναι ιδανικό λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Μπορείς να προμηθευτείς την άρνικα σε όλα τα φαρμακεία της περιοχής σου και να μάθεις περισσότερα για αυτήν.

 

 

simvoules-gia-lamperi-epidermida-derma-ugeia-omorfia-sosto-varos-eisaimonadikigr

 

 

ΚΑΦΕΙΝΗ

Ένας καφές το πρωί σε βοηθά να έχεις διαύγεια και ταυτόχρονα, ως ήπιο διουρητικό, απομακρύνει τα περιττά υγρά και αντιμετωπίζει το πρήξιμο.  Δεν μπορείς όμως να αδυνατίσεις πίνοντας πολλούς καφέδες και δεν θα το καταφέρεις.  Η υπερβολική καφεΐνη θα σου προκαλέσει μόνο ναυτία και τρέμουλο.  Ένα αδυνατιστικό προϊόν με  καφεΐνη μπορεί να έχει λιποδιαλυτική δράση και να βοηθήσει το λίπος που βρίσκεται παγιδευμένο μέσα στα λιποκύτταρα να γίνει πιο λεπτόρρευστο και τελικά να μεταβολιστεί. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μία σπιτική κρέμα με το κατακάθι του καφέ για να εξουδετερώσεις τη κυτταρίτιδα και την όψη πορτοκαλιού της επιδερμίδας. (Δες εδώ πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ).

 

 

 

ΒΑΡΗ

Είναι σίγουρο ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσεις βάρος είναι η αερόβια άσκηση  Αν όμως θέλεις να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να διατηρήσεις το βάρος σου χαμηλό, πρόσθεσε στην προπόνησή σου τα βάρη.  Όσους περισσότερους μυς χτίσεις, τόσο πιο γρήγορο μεταβολισμό θα έχεις. Και με τη γυμναστική με βάρη θα συνειδητοποιήσεις ότι θα διατηρήσεις το σωστό βάρος για σένα πολύ περισσότερο καιρό. Η γυμναστική με βάρη είναι σίγουρο ότι θα είναι ο σύμμαχος σου σε αυτό το ταξίδι.

 

 

 

Αυτές ήταν κάποιες μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές για να έχεις ένα σωστό βάρος αλλά και για να διαλύσεις τη κυτταρίτιδα. Ποια από τις παραπάνω ακολουθείς και εσύ ή θα αρχίσεις να ακολουθείς από σήμερα;

 

 



Post Author: Eisaimonadikigr