den-petixe-keik-cake-apotiximeno-idees-kai-liseis-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Δεν πέτυχε το κέικ; Δες πως μπορείς να το αξιοποιήσεις

Δεν σου πέτυχε το κέικ ; Μην το πετάξεις! Μάθε πως μπορείς να το αξιοποιήσεις εύκολα με υλικά που έχεις μέσα στη κουζίνα σου.

 

Δεν σου πέτυχε το κέικ ;

kameno-apotiximeno-keik-liseis-idees-keik-cake-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Όλοι και όλες μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε φτιάξει αυτό το αποτυχημένο κέικ που δεν τρώγεται. Ξέρεις μωρέ, αυτό το κέικ που είναι λίγο καμένο, λίγο ωμό, λίγο περίεργο για τα γούστα σου και θες να το ξεφορτωθείς.

Μην το κάνεις! Μπορείς να το αξιοποιήσεις με διάφορους τρόπους  και να το γευθείς έτσι όπως ακριβώς επιθυμείς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη φαντασία, λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και έτοιμο. Δεν θα πάει χαμένος ούτε ο κόπος σου αλλά ούτε τα λεφτά που ξόδεψες.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

 

Αποτυχημένο κέικ και λύσεις

keik-kameno-apotiximeno-cake-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

 

  • Μπορείτε να το γαρνίρετε με κομμάτια φρούτων και να το παρουσιάσετε ως εναλλακτική τάρτα. Είναι ιδανικό και για πρωινό.
    Αν το γαρνίρετε με σαντιγί και κομμάτια φρούτων, θα έχετε μία πρωτότυπη τούρτα.

 

  • Φτιάχνετε μια μους λεμόνι, που είναι πανεύκολη.  Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μους λεμόνι. Χτυπήστε μαζί μία κρέμα γάλακτος, ένα ζαχαρούχο γάλα και το χυμό από τέσσερα λεμόνια, μέχρι να σφίξουν και να γίνουν σαν σαντιγί. Θρυμματίστε το κέικ. Βάλτε στο μπολ μία κουταλιά μους, μία κουταλιά τρίμματα κέικ, μέχρι να γεμίσει. Γαρνίρετε με τρίμματα κέικ και το βάζετε στο ψυγείο. Σε μισή ώρα είναι έτοιμο!

 

 

Διάλεξε την αγαπημένη σου συνταγή για κέικ από εδώ

 



 

 

 

keik-me-sokolata-se-potiri-xalasmeno-cake-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

 

  • Κόψτε το κέικ σε κύβους. Τοποθετήστε το σε ποτηράκια. Από πάνω βάλτε λίγα κατεψυγμένα φρούτα ή φρούτα κονσέρβας (όπως ο ανανάς) και μετά άλλη μία στρώση κέικ. Από πάνω γαρνίρετε με σαντιγί και τρίμματα σοκολάτας. Ρίξτε λίγες σταγόνες λικέρ για να απογειώσετε τη γεύσηΔιάλεξε ένα από τα σπιτικά λικέρ που σου προτείνουμε εδώ. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για ένα φιλικό γεύμα. Τα παιδιά και όλη η οικογένεια θα το λατρέψουν.

 

 

 

 

Για περισσότερες νόστιμες γλυκές ιδέες δες εδώ

 

 

  • Και μπορείτε επίσης, να φτιάξετε επίσης μικρές μπουκιές – κεράσματα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Κόψτε το κέικ σε κύβους. Περιχύστε τον κάθε κύβο με γλάσσο σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα και από πάνω βάλτε μία φέτα φρούτου. Ταιριάζει υπέροχα με μπανάνα. Τοποθετείστε για μισή ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει το γλάσο ή η κουβερτούρα. Σερβίρετε και εντυπωσιάστε.

 

troufakia-sokolatas-me-keik-apotiximeno-cake-zaxaroplastiki-sokolata-glika-eisaimonadikigr

 

 

 

 

 

 

Μην στεναχωριέσαι που δεν πέτυχε το κέικ . Σίγουρα κάποιο από αυτά τα κόλπα θα γίνει το αγαπημένο σου. Από μία αποτυχία μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό.

 



Post Author: Eisaimonadikigr